Hlavní obsah

Vojenské lesy mají kvůli kalamitě přebytek dřeva, nabízejí je na otop

Novinky, Vratislav Konečný

Od 1. března státní podnik Vojenské lesy a statky nabízí na prodej dříví veřejnosti na otop. Státní podnik reaguje na nedávnou akci Lesů České republiky, která veřejnosti nabízí palivové dříví z kalamitní těžby.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

 Kalamitní dřevo z vojenských újezdů

„Chceme navázat na nabídku, kterou před několika týdny pro veřejnost otevřely Lesy České republiky, tak, aby měli lidé i v okolí našich lokalit možnost získat na otop dříví ze státních lesů. Nabízíme již vyrobené jehličnaté dříví v dvoumetrových délkách,“ uvedl ředitel Vojenských lesů a statků ČR (VLS) Petr Král.

Dříví bude nabízeno na všech šesti lesnických divizích v lokalitách, které VLS spravují. V Čechách jde o okolí vojenského újezdu Boletice na Šumavě, CHKO Brdy ve Středočeském a Plzeňském kraji, v Doupovských horách u Karlových Varů v okolí vojenského újezdu Hradiště. Také v severočeském Ralsku na Liberecku a bývalém vojenském prostoru Mladá. Na Moravě dříví budou moci odebírat zájemci z okolí vojenského újezdu Libavá na Olomoucku a Drahanské vrchoviny na Vyškovsku, kde se rozkládá VÚ Březina.

Možná je i doprava zájemcům

Kupující si bude moci palivo, po domluvě s lokálními pracovníky, odvézt z tzv. odvozních míst, kterými jsou manipulační plochy v lesních lokalitách, či manipulační sklady VLS. V některých případech VLS zájemci po domluvě s regionálním zástupcem mohou nabídnout i dopravu.

Cena dříví se pohybuje od 480 Kč za metr krychlový. Zájemci mohou kontaktovat přímo regionálního pracovníka odbytu v dané lokalitě.

Další informace a kontakty na webu státního podniku www.vls.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám