Hlavní obsah

Vojenská střední škola v Moravské Třebové přivítala nové žáky

Novinky, Jan Rejchrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Moravské Třebové v pondělí 2. září překročili práh jediné vojenské střední školy v České republice noví žáci prvních ročníků.

Foto: archiv VSŠ
Článek

Z důvodu velkého zájmu a nové koncepce VSŠ a VOŠ MO nastoupilo letos do prvních ročníků této prestižní školy víc žáků, než bylo v předchozích letech zvykem. Počet čet, jak jsou označovány ve vojenském žargonu třídy, se tak rozrostl ze tří na čtyři.

Žáci se seznámili s novým prostředím, byli patřičně vystrojeni do maskáčů a vyfasovali i další vojenské výstrojní součástky. Absolvovali návštěvu vojenského zdravotnického zařízení, stříhání a samozřejmě vydatný oběd.

Ve svém vystoupení je přivítal velitel školy plk. gšt. Ing. Zdeněk Macháček.

Také rodiče byli seznámeni s atributy studia a sami se mohli přesvědčit, že zázemí, které škola poskytuje, je pro žáky nadstandardní.  

Poté se mohli rodiče na následujících 14 dní naposledy rozloučit se svými dětmi. Slzičky se objevily na mnoha tvářích jak prvňáčků, tak i rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám