Hlavní obsah

Vojenská nemocnice Brno léčí i humorem

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přízemí budovy A Vojenské nemocnice v Brně se nachází výstava kreslených vtipů Miroslava Šuhaje Stará vojna. Autor je absolvent Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově a členem České unie karikaturistů. Vystavenou kolekci označuje jako vojenský humor pro pamětníky.

Foto: Jiří Smutný

Jedna z vystavených kreseb Miroslava Šuhaje.

Článek

Hlavním tématem výstavy je retrospektiva dnes již neexistující povinné základní vojenské služby. I proto jsou obrázky k vidění ve vojenské nemocnici. Pořadatelé výstavy i autor jsou přesvědčeni, že velká část pacientů, zejména těch dříve narozených, si na tu dobu živě pamatuje.

Kde jinde je třeba více humoru, než právě v nemocnici, v místě, kde naděje často svádí boj se zoufalstvím, bolestí a strachem. Říká se, že humor je druhem odvahy. Miroslav Šuhaj proto zve zejména pacienty, aby se veselými kresbami potěšili a svoji duši vyzbrojili humorem, tou odvahou, kterou vedle své trpělivosti mohou potřebovat při léčení svých neduhů.

Ze zápisů v návštěvní knize je vidět, že vtipné obrázky plní svůj účel a baví nejen pacienty a návštěvníky, ale i zdravotnický personál. Výstavu podpořily Vojenská nemocnice Brno, Univerzita obrany a Česká unie karikaturistů. Potrvá do 31. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám