Hlavní obsah

Vodní dílo Orlík láká i na utajovaný kryt civilní obrany

Novinky, Vratislav Konečný

Nejen historické památky přitahují pozornost, stále větší zájem se upírá i o technické stavby. Patří mezi ně i vodní díla, přehradu Orlík máte možnost navštívit po rezervaci 29. a 30. září. Při exkurzi navštívíte i utajovaný kryt civilní obrany.

Foto: Přehrada Orlík

Článek

Letošní poslední exkurze

„Poptávka po individuálních exkurzích je stále značná, zřejmě díky počasí i vysoké srpnové poptávce, kterou jsme nemohli kapacitně uspokojit,“ uvedl ze pořadatele Martin Slavík.

Prohlídky druhé nevětší vodní elektrárny, částečně i hráze a krytu civilní obrany o délce 90 minut se letos naposledy vypisují o prodlouženém víkendu, posledním možném v září, a to v sobotu 29. a neděli 30. září od 14 hodin.

Rezervace je opět povinná a jednoduchá, stačí poslat e-mail na adresu pisecko@email.cz a do něj uvést počet osob a vybrané termín. Pořadatelé slibují dostatečné kapacity prohlídek.

Podle dlouhodobé předpovědi má poslední víkend v září být slunečný a díky nízké hladině v jezeře lze vidět podél břehu i jedinečná odkrytá místa, která standardně ukrývá voda.

Reklama

Výběr článků

Načítám