Hlavní obsah

Vnuka zatoulaného v Troji strážníci nalezli a předali vystrašeným prarodičům

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačila chvilka nepozornosti a pětiletý klučina se ztratil prarodičům pří výletu do botanické zahrady v Praze-Troji. Shodou okolností v místě prováděla kontrolu hlídka městských strážníků, která si kluka bez doprovodu dospělých povšimla. Hoch byl komunikativní, takže se během chvíle podařilo vypátrat prarodiče.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Při běžné kontrolní činnosti v pražské Troji si hlídka strážníků z obvodního ředitelství Městské policie Prahy 7 všimla malého chlapce, v jehož okolí nebyla žádná dospělá osoba, která by na něho dohlížela.

Rozhodli se situaci prověřit a zjistili, že chlapec se ztratil. Ale byl velmi komunikativní, řekl jim řadu informací, které okamžitě předali operačnímu středisku a Policii České republiky. Sotva pětiletý hoch řekl, že byl s babičkou, dědou a kamarádem na výstavě motýlů.

„Strážníci okamžitě kontaktovali botanickou zahradu, která potvrdila, že chlapce bezvýsledně hledali a příbuzní již odešli pátrat jinam. Hoch si posléze vzpomněl, že z výstavy šli na autobus. Hlídka se rozjela k autobusové zastávce Zoologická zahrada, kde u Trojského zámku spatřila ustaranou telefonující pětašedesátiletou ženu, ve které chlapec poznal svoji babičku. Ta potvrdila, že se jim vnuk zaběhl a mezi lidmi se ztratil. Vše dopadlo dobře, díky výmluvnosti chlapce i rychle,” sdělila mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Reklama

Výběr článků

Načítám