Hlavní obsah

Vlastního robota si mohou naprogramovat návštěvníci Techmanie

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňské science centrum Techmania si připravilo na nadcházející dny další z řady originálních workshopů. Tentokrát si budou moci návštěvníci sestavit a naprogramovat vlastního robota.

Foto: Techmania Science Center

Já, Ty a robot je další z aktivit mezinárodního projektu FEAST.

Článek

Ve dnech 23. a 24. května se v Techmanii uskuteční další z řady originálních workshopů, které podporují společnou hru a vzdělávání rodičů s dětmi. Aktuálním tématem je robotika.

Kapacitně omezené workshopy nazvané Já, Ty a robot začínají v prostorách Techmanii vždy v 16.00 hodin.

"Dva devadesátiminutové workshopy naučí dospělé i děti jak ze speciální technické stavebnice sestavit jednoduchého robota. Především se ale účastníci seznámí se základy programování a zjistí, jak přimět robota, aby udělal to, co chtějí," uvedl tiskový mluvčí Techmanie Tomáš Moravec.

Já, Ty a robot je další z aktivit mezinárodního projektu FEAST, v jehož rámci Techmania spolu s partnery z Velké Británie, Švédska, Nizozemska či Slovinska vytváří konkrétní obsahovou náplň pro volný čas dospělých a dětí.

Workshopy ukazují, jak spolu rodiče a děti mohou trávit čas zábavným a přesto efektivním způsobem, který rozvíjí jak jejich vzájemný vztah, tak znalosti z oblasti techniky a přírodovědy.

Reklama

Výběr článků

Načítám