Hlavní obsah

Vlak narazil u Vrábče do BMW, řidička se lehce zranila

Novinky, Roman Jinšík ml.

Zranění utrpěla ve čtvrtek ráno jednapadesátiletá řidička osobního auta, která vjela na přejezd před projíždějící vlak u Vrábče na Českokrumlovsku. „Jde o železniční přejezd s kříži,“ potvrdil informaci mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Střet manipulačního vlaku a BMW u obce Vrábče

Článek

K přejezdu mezi obcemi Křemže a Vrábče vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému krátce po sedmé hodině ráno. Zraněnou ženu si na místě převzali záchranáři. Podle Drápala šlo o manipulační vlak. Auto před sebou drtil několik desítek metrů.

''Ženu jsme převezli s drobným zhmožděním pravého boku, několika tržnými ranami a posttraumatickou stresovou reakcí na kontrolní vyšetření do traumacentra českobudějovické nemocnice. Měla velké štěstí,“ potvrdila mluvčí ZZS Petra Kafková.

Dráhy ihned přerušily provoz na trati mezi Boršovem nad Vltavou a Křemží. Vlaky do vyšetření nehody nahradila mezi stanicemi Boršov nad Vltavou a Zlatá Koruna autobusová doprava.

"Škoda na místě nehody byla odhadnuta na 220 tisíc korun. Z toho 20 tisíc na vlaku a 200 tisíc korun na automobil. Provoz na trati byl obnoven krátce před půl desátou dopoledne," dodal mluvčí. Příčinu srážky vyšetřují policisté společně s drážní inspekcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám