Hlavní obsah

Vítkovická hala hostila lehkoatletické závody

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z pověření ČAS - Českého atletického svazu připravil oddíl atletiky SSK Vítkovice Zahajovací závody, které se konaly v sobotu 5. ledna od 10 do 17 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 5.1.2019 Atletické Zahajovací závody.

Článek

Pořadatelé připravili pro zájemce z řad mužů a žen ročníků 1929 - 1999, juniorů a juniorek ročníků 2000 - 2001, dorostenců a dorostenek 2002 -2003 65 disciplín.

Závodnice a závodníci běhali od nejkratších tratích 60 m a 60 m překážek až po 2 kilometry. Z technických disciplín si mohli zástupci 35 oddílů vyzkoušet skok daleký, troskok, skok vysoký, skok o tyči a vrh koulí od tříkilogramové až po nejtěžší náčiní, kterým vrhají muži - váží 7,26 kg.

Vše fungovalo perfektně pod vedením ředitele závodu Oldřicha Zvolánka, hlavního rozhodčího Ing. Františka Fialy, technické ředitelky Lucie Vlčkové, technického delegáta Oldřicha Černého - a také díky dalším desítkám rozhodčích.

Hlasatel Gustav Šulc ohlašoval nástupy na jednotlivé disciplíny a také výsledky finálových závodů. Výsledky jednotlivých rozběhů a finálové výsledky byly okamžitě k dispozici na informačních tabulích. Výsledky zpracoval On line system s. r. o. 

Atletická hala byla slavnostně otevřena 4. ledna 2016 a za dva roky se v ní uskutečnila řada atletických mítinků, sportovních i společenských akcí. Atletickou halu využívají žáci základních škol a studenti středních škol. V hale se hraje badminton, odbíjená a organizují se tréninky a závody v hasičských sportech. Pro diváky má 1012 sedadel, zázemí pro sportovce, možnost rozcvičení sociální zázemí pro návštěvníky a bufet.

Ze statistiky ze závodu 5. ledna 2019: Pořadatelé připravili 65 disciplín, uskutečnilo se 773 startů, zúčastnilo se 422 závodnic a závodníků z 35 oddílu atletiky. Výkony byly dobré až velmi dobré. Je třeba pamatovat, že závod měl název Zahajovací závod a měl ukázat stav výkonnosti na počátku nového roku.

Pozitivní bylo, že se zúčastnilo hodně mladých atletek a atletů. Ve skoku o tyči dorostenek, juniorek a žen se mezi sebou utkalo 12 závodnic. V dobré formě se předvedla Jana Slaninová v běhu na 60 metrů časem 7,61. Druhé místo vybojovala Bára Sajdoková z TJ TŽ Třinec v běhu na 60 metrů překážek, přestože na Olympijských hrách mládeže v Buenos Aries v létě 2018 reprezentovala Českou republiku ve skoku vysokém. Adéla Lojásková z atletického klubu Slezan Frýdek-Místek vyhrála výkonem 174 cm skok vysoký.

Další informace na www.atletika.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám