Hlavní obsah

Vítězové soutěže Regionální potravina roku se představí na Plzeňských farmářských trzích

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. června dopoledne opět zaplní více než 45 prodejců regionálních potravin okolí Mlýnské strouhy v Plzni. Na místních farmářských trzích se představí mimo jiné vítězové soutěže o nejlepší regionální potraviny roku 2012 v Plzeňském kraji.

Foto: Alena Oudová

Na Plzeňských farmářských trzích se představí několik vítězů soutěže o Regionální potraviny Plzeňského kraje v roce 2012.

Článek

Tradiční Plzeňské farmářské trhy se staly trvalou součástí městského života v Plzni. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

"Již dva roky funguje spolupráce s koordinátory soutěže o nejlepší regionální potraviny v Plzeňském kraji. Podstatou farmářských trhů je umožnit spotřebitelům nakupovat kvalitní, autentické a místně specifické potraviny. Proto se i v letošním roce mohou návštěvníci Plzeňských farmářských trhů těšit na vítěze soutěže Regionální potravina roku 2012 v Plzeňském kraji," uvedl koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.

V letošním roce se soutěže zúčastnilo 25 výrobců, kteří prezentovali 63 výrobků. Soutěžilo se v devíti kategoriích stanovených vyhlašovatelem soutěže Ministerstvem zemědělství. Výrobky hodnotila odborná porota složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, Státní veterinární správy, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Potravinářské a Agrární komory a Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Na Plzeňských farmářských trzích se tak představí několik vítězů soutěže o Regionální potraviny Plzeňského kraje v roce 2012.

V kategorii Mléčné výrobky zvítězila Minimlékárna JOMA - Josef Martínek z Dolní Lhoty u Klatov s bílým jogurtem. Masné výrobky představí vítěz této kategorie (Masné výrobky trvanlivé) Zemědělské družstvo Mrákov. Prodávat bude mimo jiné vítěznou Mrákovskou vrchovinu.

Kategorii pečivo bude reprezentovat vítěz pekařství PEKO – Němečková. Porotu si získal Grahamový listový šáteček s ořechovou náplní.

Ing. Jaroslav Lstibůrek nabídne návštěvníkům trhů vítěznou Medovinu z Českého lesa s příchutí chmele a zázvoru. Sady Nebílovy (Lukrena a. s.) vyhrály kategorii Ovoce a zelenina.

Sušené hrušky ze sadů Nebílovy nadchly nejen porotu, ale i návštěvníky Plzeňských farmářských trhů a Farmářských obchodů v Plzni.

Na trzích budou připraveny ochutnávky i kuchařská show s ochutnávkou uvařených pokrmů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám