Hlavní obsah

Vítězové a poražení ve 3. lize družstev stolního hokeje ve Žďáru nad Sázavou jsou již známí

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobota 17. listopadu patří již tradičně finálovému turnaji nejlepších týmů ve skupině Žďár nad Sázavou, 3. ligy družstev v billiard hokeji. Jinak tomu nebylo ani v tomto roce. Pozvány tedy byly týmy BHL ČERNÝ, BHL Vinotéka Rak, ZŠ Švermova, BAHL Žďár nad Sázavou a Nike team.

Foto: Jaromír Nedvěd

3. liga družstev 2012 v billiard hokeji (šprtec) - skupina Žďár nad Sázavou

Článek

V uplynulém ročníku vytvořili základ místní třetiligové soutěže týmů především hráči ze školních kroužků a jejich kamarádi spolu s rodiči. To bohužel mělo značný vliv na podzimní část soutěže, v které se jednotlivé týmy jen těžko scházely v plném počtu.

V šestém kole, které se mělo konat počátkem září, tak přišlo hned několik hráčů, ale vždy to byli pouze jednotlivci. V sedmém kole se však již opět hrálo. A jak se později ukázalo, bylo to pro tým ZŠ Švermova klíčové soutěžní kolo. Trojice hráčů Martin, Vítek a Valerie Pospíchalovi, dvakrát úspěšně zvítězila nad týmem BHL ČERNÝ Žďár nad Sázavou a přidala tak do tabulky čtyři důležité body v celkovém hodnocení.

Finálové kolo se podle pravidel třetiligové skupiny Žďár nad Sázavou koná pouze za účasti alespoň tří týmů. Ačkoliv tedy závěr sezóny nebyl v tomto směru příliš optimistický, přesto se do finále tři družstva přihlásila. Sedmnáctý listopad se tak měl stát dnem určeným pro finálový turnaj o putovní Králův pohár.

Bohužel se opět potvrdilo, že původní sestavy týmů rozdělily letní prázdniny, a tak hráči, kteří v jarní části složili své týmy, se po prázdninách již znovu nesešli. Proto se v sobotu 17. listopadu konalo hned v úvodu plánovaného programu vyhlášení držitelů všech pohárů. Nejlepším hráčem 3. ligy družstev – sk. Žďár nad Sázavou se stal Martin Pospíchal, který v celém ročníku ztratil pouze jediný bod. Nejaktivnější hráči soutěže byli letos hned dva. Jedním byl Lukáš Krejčí a druhým Pavel Rous.

Mezi týmy se po základní části umístil na bronzové příčce tým ZŠ Švermova (sestava: Pospíchal Martin, Šustr Adam, Pospíchal Vít, Plevová Anna, Pospíchalová Valerie, Pleva Petr, Plevová Kateřina). Na příčce stříbrné se umístil tým BHL Vinotéka Rak Žďár nad Sázavou (sestava: Ondřej Toman, Dominik Musil, František Macháček). A vítězem titulu Mistra 3. Ligy družstev – sk. Žďár nad Sázavou a zároveň držitelem putovního Králova poháru se stal tým BHL ČERNÝ Žďár nad Sázavou v sestavě: Pavel Rous, Martin Bednář, Robin Homolka, Tomáš Vítámvás a Lukáš Krejčí.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám