Hlavní obsah

Vítězným snímkem fotografické soutěže Krajina Říčanska se stala mystická fotografie lesa

Novinky, Aleš Rudl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 8. února proběhlo v MAS Říčansko vyhlášení výsledků fotografické soutěže. Prvenství získala podzimní mystická fotografie z Říčanského lesa od Jany Suskové.

Foto: Jana Susková

První místo ve fotografické soutěži na téma "Krajina Říčanska" získala Jana Susková

Článek

Do soutěže probíhající na přelomu roku 2015 se zapojilo celkem 21 soutěžících, kteří poslali desítky fotografií. Ty pak hodnotila odborná porota, aby vybrala nejzdařilejší fotografické úlovky. „Mezi tolika fotografiemi bylo obtížné vybrat ty nejlepší,” podotkla členka komise Jarmila Voráčková a Rudolf Flachs jako další člen komise se k ní souhlasně připojil.

Slavnostní vyhlášení v místní akční skupině se zúčastnili téměř všichni soutěžící a všichni obdrželi věcné ceny, které věnovala MAS Říčansko, Infocentrum Říčany, Rudolf Flachs a Olivova nadace.  

Nejlepší fotografie

První místo získala Jana Susková za podzimní fotografii z Říčanského lesa. „Snímek vznikl náhodou při procházce v lese,” popsala okolnosti vzniku fotografie její autorka.

Dále zabodoval Zvánovický potok ve Voděradských bučinách od paní Pilařové. „Často navštěvuji zdejší bučiny a jsem ráda, že můj snímek porotu tolik oslovil“, doplnila ke svému ocenění.

Úplným líhništěm pěkných fotografií je okolí Klokočné. Právě tamější krajina zaujala i další autory, kteří se umístili na předních místech. Během vyhlášení byly promítány nejlepší snímky a přítomní mohli srovnat své záběry s ostatními účastníky soutěže. 

„Každá fotografie je něčím zajímavá, a proto všem účastníkům patří veliké poděkování. Věříme, že další ročník na sebe nenechá dlouho čekat,” řekla závěrem ředitelka MAS Říčansko Pavlína Filková.  

Výběr nejlepších fotografií naleznete v galerii na webových stránkách MAS Říčansko.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám