Hlavní obsah

Vítězem Kovářské pětky se stal Filip Vabroušek

Novinky, Kateřina Martykánová

V sobotu 10. listopadu se v továrním areálu bývalých Baťových závodů ve Zlíně uskutečnil pátý ročník unikátního závodu Kovářská pětka. V hlavním závodě na pět kilometrů pořádaném již tradičně Kovárnou VIVA zvítězil Filip Vabroušek. Akce byla součástí seriálu Běhů Zlín.

Foto: Tomáš Vyvlečka
Článek

Hlavní závod odstartoval před půl jedenáctou u 72. budovy zakladatel Kovárny VIVA Čestmír Vančura. Závodníci vyrazili na pětikilometrovou trať společně s běžci štafet. Nově se s nimi na start postavili i junioři, pro něž byl připravený okruh o délce 1900 metrů.

V závodním poli s nimi nechyběl ani úspěšný zlínský triatlet Petr Vabroušek a jeho syn Filip Vabroušek. Ten se také stal nejúspěšnějším závodníkem Kovářské pětky, když s časem 16:37 obhájil vítězství z roku 2016. Mezi ženami si nejlépe vedla Jana Žaludková, která doběhla do cíle s časem 20:28.  

„Jsme potěšení zájmem a počtem účastníků akce. Pětikilometrovou trať dnes pokořilo 145, juniorskou trať 1900 metrů potom 26 běžců,“ uvedl za organizující Kovárnu VIVA Zbyněk Rozsypal.

Již v 9:30 odstartovaly i dětské závody pro malé běžce do 10 let. Těch se zúčastnilo celkem 47 dětí, které závodily na trati o délce 180 a 360 m.

Pro závodníky a jejich fanoušky bylo po závodě připraveno tematické svatomartinské občerstvení jako například tradiční husí kaldoun a chléb s domácí paštikou.

Výsledková listina hlavního závodu na 5 km

Reklama

Výběr článků

Načítám