Hlavní obsah

Vítěz rybářské soutěže vrátil kapra do rybníka

Novinky, Jiří Smutný

Klub přátel vody Blučina uspořádal v sobotu 24. září dopoledne rybářské závody. Přestože bylo velmi příznivé počasí, účast zůstala poněkud za očekáváním.

Foto: Jiří Smutný

Šéf blučinských rybářů Augustin Šoltés (vlevo) gratuluje vítězi Pavlu Desákovi

Článek

Na břehu blučinského rybníka se za slunečného sobotního dopoledne sešla sotva desítka rybářů. Jak uvedl předseda jejich organizace Augustin Šoltés, nešlo ani tak o vlastní závody, jako spíše o přátelské setkání u příležitosti ukončení letní rybářské sezóny.

Když v pravé poledne vyhlásil ukončeni oficiálních závodů, bylo jejich vyhodnocení docela jednoduché. Vítězem se stal Pavel Desák, který ulovil kapra 62 centimetrů. Protože se kapři nad 60 centimetrů vracejí zpět, neskončila nejdelší ulovená ryba na pekáči, ale ve vodě.

Druhé místo vybojoval šéf blučinských rybářů, který zdolal kapra 52 centimetrů a k tomu tři cejny. Úlovky ostatních účastníků soutěže pak byly méně významné.

V závěru akce se rybáři a přátelé vody sešli u piva a klobásy a prodebatovali zajímavosti z uplynulé sezóny. Někteří ale zůstali i nadále u vody v naději, že se jim podaří ještě něco ulovit i mimo oficiální soutěž.

Reklama

Výběr článků

Načítám