Hlavní obsah

Vínu, medu a památkám patřila sobota ve Stříbře

Novinky, Martina Sihelská

Stříbro zažilo bohatý víkend. Souběžně se Dnem otevřených památek proběhly i Slavnosti vína a medu.

Foto: Martina Sihelská

Taneční skupina Gloria vystoupila v muzeu.

Článek

Další zajímavostí  ve městě byla bodovací výstava králíků, drůbeže a holubů, u muzea pak sezónu promenádních koncertů zakončila Zlatíčka ze Stříbra.

Počasí přálo, celý den byl jako ze zlata a právě ve vinných skleničkách dělalo sluneční světlo pravé divy. "Ještě v noci jsme přivezli burčák, vína i hroznové víno. A lidem zřejmě chutnalo, od rána se dobře prodávalo," uvedl Petr Maršálek, který jezdí pravidelně na Moravu pro vína.

U 13. poledníku hráli dětem ochotníci ze souboru DIVOCH pohádku o včelách, v kině pak po celý den běžely staré dokumentární filmy. V předsálí se konala soutěž ve zdobení perníčků. "Přihlásilo se několik desítek dětí, ty jsme rozdělili do pěti kategorií. I když známe pět hlavních vítězů, domů nikdo s prázdnou neodešel, rozdali jsme dětem med, perníčky i medové bonbony," řekl Oldřich Koubek, člen ZO ČSV ve Stříbře.

Stříbrské památky byly otevřené až do 18. hodiny večerní. Návštěvníci mohli na pamětní listy nasbírat dvanáct razítek, za která dostali malou pozornost. Navíc mohli potleskem odměnit i taneční skupinu Gloriu a skupinu Cavallu Canor.

Stříbrské potěšilo, že jejich slavnostní akce poctil návštěvou starosta města Stříbra Bohuslav Červený, senátor Miroslav Nenutil a také bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám