Hlavní obsah

Vínobus propojí slováckou Strážnici a slovenskou Skalici. Na jeden den

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní akci bude hostit památkově chráněný vinařský areál Plže v Petrově. Nabídne vína z obou stran hranice – moravské i slovenské. Návštěvníky bude svážet „vínobus“.

Foto: Zdeněk Šmýd

Malebné Plže otevřou 13 ze svých sklepů.

Článek

Vinaři od slovácké Strážnice až po slovenskou Skalicu se budou prezentovat při ojedinělé akci. Den vinařů v Petrově letos získal mnohem atraktivnější tvář a návštěvníci v malebném a památkově chráněném areálu Plže ochutnají v sobotu 3. srpna vína producentů z obou stran československé hranice.

Aby to měli jednodušší, na cestu vyrazí speciální "vínobus", který na trase mezi Strážnici a Skalicou bude pendlovat od brzkého odpoledne až do noci.

Od 15.00 otevře celkem 14 sklepů s téměř dvěma sty vzorky. Jeden sklep nabídne výhradně růžová vína a výtěžek z jejich prodeje získá Dětský domov Strážnice.

Další informace na www.vinaripetrov.cz.

V sobotu budou nalévat dobré víno i vinaři ze Šardic na Kyjovsku. Otevřou 14 sklepů, a to už od 11.00.

Podrobnosti na webu www.vinozesardic.cz.

Víno doplní hudební i hasičská akce

Víkend na Slovácku si ale můžete zpestřit také hudbou. Možná že až do zmíněného Petrova uslyšíte to nejlepší z české a slovenské nezávislé hudby. Nedaleký Tasov hostí v hájku za vesnicí unikátní Besedu u bigbítu, která je ovšem jako každý rok dopředu vyprodaná.

Ze Šardic to ale máte jen kousek do Kyjova, kde se v sobotu koná folkový festival. Letní kino obsadí od 18.00 nejen pořadatelská formace Pavla Lohonky Žalmana, ale i mnoha hostů.

A když se vám po takové sobotě podaří relativně rychle vstát z postele, můžete víkend zakončit ve strážnickém skanzenu. Na programu je v neděli od 9.00 do 17.00 představení historické i současné hasičské techniky: stříkaček, cisteren, žebříků. Ukázky hasičských zásahů, hasičského sportu a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám