Hlavní obsah

Vinobraní v Praze 4 nabídne první burčák a ochutnávky vín

Novinky, Adam Klofáč

Čtvrté Kunratické vinobraní, tradiční vinařská slavnost a oslava prvního burčáku, začne v pátek 26. září v 17 hodin v u Kunratické tvrze v Praze 4 a potrvá až do neděle.

Foto: Adam Klofáč

4. Kunratické vinobraní

Článek

Na čtvrtém ročníku vinobraní budou návštěvníci mít k dispozici více než 150 druhů vín. Moravská i zahraniční - z Francie, Itálie, USA, Portugalska, JAR či Makedonie. K vínu nesmí chybět bohaté občerstvení jako speciality na grilu, spousty druhů sýrů a salámů.

Program v pátek odstartuje tradiční cimbálová muzika Alexandra Vrábely. Moderovat bude Ondřej Vodný z Evropy 2, návštěvníci akce se mohou těšit na večerní překvapení.

Sobota 27. září dopoledne bude patřit dětem. Od 10 hodin budou připraveny dětské soutěže a činoherní vystoupení. Odpoledne se bude povídat o víně s moravským vinařem, který vysvětlí, jak se víno vyrábí - od začátku až po konečnou fázi - degustaci.

Dozvíte se, jak se správně degustuje a jaké jsou základní rozdíly v druzích vín. Nově načerpané znalosti si budete moct vyzkoušet v degustační soutěži, která hned po povídání odstartuje. Účastníci soutěže musí uhádnout vybrané vzorky vína a nejlepší si odnese láhve vína, burčák a věcné ceny. Odpoledne vystoupí opět živá kapela. V sobotu proběhne ještě autogramiáda herců z nejsledovanějších seriálů TV Nova.

Neděle 28. září odstartujte také v 10 hodin programem pro děti. Soutěže budou organizovány lidmi, kteří to s nimi umí, rodiče je mohou odložit a čerpat atmosféru vinobraní sami.

Více informací na Facebooku či na webu www.kunratickevinobrani.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám