Hlavní obsah

Vinařství Volařík staví v Mikulově svou novou budovu

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vinařství Volařík, několikanásobný držitel titulu Vinař roku a Král vín, začalo koncem srpna stavět novou budovu svého vinařství. Výstavba na ulici U Vápenky je v plném proudu a kolaudace je plánována na květen příštího roku.

Foto: archiv Vinařství Volařík

Vizualizace nové budovy Vinařství Volařík

Článek

Celé stavbě bude dodávat unikátnost moderní designový prvek a obrovská hala pojme celý proces výroby i uskladnění vína. Ing. arch. Martinu Bukolskému, který je autorem návrhu, se tak podařilo skloubit praktické potřeby vinařství a maximálně využít polohy nové budovy, která z horní terasy nabídne neopakovatelné pohledy na Mikulov.

„Stávající prostory vinařství byly již pro náš objem výroby a skladování vína nedostačující,“ uvádí hlavní důvod stavby nového vinařství jeho ředitel Miroslav Volařík. „Nová budova umožní výrobu až 320 tisíc lahví vína ročně a hlavně zjednoduší celý proces výroby. Vše, od příjmu hroznů až po expedici hotového vína, bude probíhat v jedné hale. V neposlední řadě i příznivci našich vín jistě ocení, že degustace budou probíhat v reprezentativních prostorách. Bonusem je pak výhled na Mikulov, velmi dobrá dostupnost z hlavní komunikace Brno – Vídeň a velké parkoviště,“ dodal Volařík.

Letošní kampaň byla tedy poslední ve stávajících prostorách a zpracování hroznů z ročníku 2017 již bude probíhat v budově nové.

Vinařství Volařík v současné době obhospodařuje osmdesát hektarů vlastních vinic v mikulovské vinařské podoblasti a soustředí se na výrobu tichých bílých vín, zejména na odrůdu Ryzlink vlašský. Současným objemem roční produkce 250 tisíc lahví se řadí mezi střední vinařství. Je Vinařem roku 2011, 2014 a stříbrným Vinařem roku 2016. V soutěži Král vín si za sedm let jejího trvání odneslo již šestkrát vítězství za nejlepší kolekci.

Reklama

Výběr článků

Načítám