Hlavní obsah

Víkend ve Velké Bystřici bude patřit trialu

Novinky, Radek Janka

Dva soutěžní dny plné překážek čekají na trialisty ve Velké Bystřici. Tradiční Mistrovství České republiky v biketrialu letos pořadatelé spojili s Cyklotrialovými hrami mládeže. Jakou odezvu bude mít tato novinka u jezdců, se ukáže o víkendu.

Foto: Radek Janka

MČR v biketrialu, Velká Bystřice

Článek

Trialový víkend zahájí v sobotu v pořadí třetí soutěž letošního seriálu Mistrovství České republiky v biketrialu. Stejně jako v předchozích letech je start závodu situován na Zámecké náměstí, kde jezdci absolvují také část kontrolních úseků.

Divácky atraktivní sekci přes otevřený tok mlýnského náhonu doplní další dva úseky pro mistrovské kategorie a dva pro mládež. Zbývající sekce jsou připraveny v trialparku Skalka poblíž přehrady. Novinkou pro letošní rok jsou zde překážky z mohutných topolových kmenů. Finálem sobotního klání bude rychlý adrenalinový speedtrial na náměstí, ve kterém se představí špičkoví domácí i zahraniční jezdci.

Neděle je věnována Cyklotrialovým hrám mládeže, novému formátu soutěží pro mládež do 16 let. Pro starší jezdce je připravena volná soutěž pod názvem Open trial. Obě nedělní soutěže se jedou podle pravidel UCI.

Pořadatelem akce je Biketrial klub Olomouc. Proč se nespokojili s organizačně snazším jednodenním závodem, vysvětluje místopředseda klubu Luděk Valenta: „Biketrial je malý sport, jezdci i rodiče se vzájemně dobře znají. Během závodů se ale stihneme sotva pozdravit a po soutěži většinou každý pospíchá domů, často cestujeme přes půl republiky. Uspořádáním dvoudenní akce jsme proto chtěli všem nabídnout možnost se na chvíli zastavit a posedět s kamarády.”

Kolik závodníků tuto příležitost využije, ale nedokáže odhadnout. „Na sobotu počítáme se sedmdesáti až osmdesáti jezdci, přihlásili se i závodníci ze Slovenska. V neděli uvidíme,” dodal Valenta.

Mezi účastníky tentokrát nebude chybět česká jednička a několikanásobný mistr světa Václav Kolář. „Nejvíc se těším na sobotní speedtrial, to bude super,” prozradil jezdec.

Start závodu je po oba dva dny v deset hodin, vstup je volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám