Hlavní obsah

Víkend v Dobrušce patřil Svatováclavským slavnostem

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradičním průvodem družiny sv. Václava a slavnostními fanfárami z ochozu renesanční radnice byly v pátek 23. září zahájeny další Svatováclavské slavnosti v Dobrušce.

Foto: Dana Ehlová
Článek

Jejich součástí byl nejen jarmark historických řemesel, ukázky šermířských soubojů, ale především hudební vystoupení skupin a těles různých žánrů.

Páteční večer sledovaly stovky diváků Smokie revival Praha, sobotní hudební odpoledne zahájil Hasičský dechový orchestr z polské Miejské Górky, po něm si přišli na své příznivci folku, rocku, blues a mnozí další. 

Velké množství návštěvníků si prohlédlo i výstavy v dobrušských kulturních zařízeních např. patchworku v synagoze nebo výstavu 100 let fotoateliéru Ouřada v malém sále Společenského centra. Expozice dokumentuje historii místní rodiny fotografů, v níž se toto řemeslo dědí a zachovává již po čtyři generace.

Letošní Svatováclavské slavnosti, kterým po celé tři dny skvěle přálo i počasí, vyvrcholily nedělními koncerty JH Big Bandu z Hradecké Králové a vystoupením houslového virtuosa Václava Hudečka.   

Reklama

Výběr článků

Načítám