Hlavní obsah

Video města Vsetín z dílny IS Produkce získalo ocenění na festivalu TourRegionFilm

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z propagačních filmů o městě Vsetín z dílny IS Produkce získal ocenění v odborné soutěži o cestovním ruchu. V pátek 14. února převzal zástupce zlínské společnosti v Praze čestné uznání mezinárodního festivalu filmů s cestovatelskou tématikou TourRegionFilm, který pořádá agentura CzechTourism.

Foto: Petr Ulrych, COT

Petr Konečný ze zlínské produkční společnosti převzal v Praze čestné uznání za propagační spot pro město Vsetín

Článek

Nejstarší mezinárodní filmový festival s turistickou tematikou na světě vyhlásil letos nově své vítěze v rámci veletrhu Holiday World 2020 na výstavišti PVA EXPO Praha Letňany.

Propagační film o městě Vsetín zlínské IS Produkce ocenila odborná porota čestným uznáním v kategorii Propagační spoty s tématikou cestování. Spot „Vsetín – 60 sekund nestačí“ ukazuje Vsetín jako město plné kultury, přibližuje tradice, folklórní zvyky i regionální speciality.

„Kromě kulturního života zachycuje i krajové speciality, nádhernou přírodu a další krásy valašského města,“ uvedl Martin Gazda, majitel IS produkce, a dodal: „Při natáčení byla použita nejmodernější technika, s níž se pracujeme při výrobě celovečerních filmů, jako například úspěšného snímku Úsměvy smutných mužů.”

IS Produkce natáčela dva spoty pro město Vsetín v průběhu roku 2018. Jeden byl zaměřený na kulturu a druhý na propagaci sportovních příležitostí ve městě. Spoty vznikaly během celoročního natáčení zahrnující celkem 28 natáčecích dnů s profesionálními filmaři a postprodukcí, využity byly i drony a letecké záběry. Už loni je ocenila porota 4. ročníku mezinárodní soutěže TouristPropag 2. místem v kategorii Propagační spoty.

IS Produkce je největší filmové produkční studio na Moravě s desetiletými zkušenostmi. Natáčí televizní spoty, prezentační online filmy, i rádiové spoty pro významné klienty. Patří mezi ně např. Coca Cola, Home Credit, Kaufland, Hamé, Baťa, Blue Style, Astratex, Hanácká Kyselka, Euronics a další. K natáčení využívá své dva ateliéry, v centru Zlína a v bývalém zlínském Baťovském areálu. V letošním roce plánuje zahájit výstavbu nového velkého ateliéru ve Zlíně-Kudlově a oživit tak tradici v místě, které je spojené se vznikem filmu ve Zlíně.

Festival Tourfilm konaný od roku 1967 je nejstarším mezinárodním filmovým festivalem s turistickou tématikou na světě. Posláním festivalu je uvádět a ocenit dokumentární filmy, propagační filmy a spoty, které svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívají k rozvoji domácího i zahraničního cestovního ruchu.

V ročníku 2019/2020 prošel festival změnou konceptu a výsledky jeho domácí části TourRegionFilm byly poprvé vyhlášeny v rámci Holiday World 2020. Nově se navíc zaměřuje pouze na snímky/spoty/webové stránky, které propagují Českou republiky a její kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám