Hlavní obsah

VIDA! – zábavná nabídka z kuchyně vědy domů do obýváku

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnský zábavní vědecký park VIDA! stejně jako jiné instituce otevírající se velkým i malým návštěvníkům je od 11. března veřejnosti uzavřen. Na zájemce o chytrou zábavu však nezapomněl. Připravil pro ně pokusy „na doma“.

Článek

Ve středu 25. března v 16 hodin spustila VIDA! poprvé v historii živé vysílání pokusů na doma a zaměřila se na vodu a její vlastnosti. Diváci se tak připojili doma k Vidátorce Daniele Markové. „Společně jsme si vyzkoušeli experimenty přibližující hravou formou, co je to povrchové napětí, tlak vody nebo hustota kapalin,” sdělila Marková.

Výsledky byly neuvěřitelné. „Jen na našem webu sledovalo přímý přenos 400 lidí. Na Facebooku pak mělo video dosah přes 12 000 uživatelů z České republiky ale i ze Slovenska. Takový úspěch jsme u prvního streamování rozhodně nečekali. Nejvíce nás potěšily všechny fotky a videa zapojených dětí,“ sdělila Eva Navrátilová, marketingová specialistka VIDA!

Video s podrobným návodem i vysvětlením vybraných jevů je možné si pustit kdykoliv po skončení přímého přenosu a to na facebookových nebo webových stránkách VIDA!. „Nezapomeňte se ve svých domácích laboratořích vyfotit a sdílet fotku na facebooku @vidabrno nebo na Instagramu pod #vidabrno. Každý týden vylosujeme jednoho výherce, kterému zašleme poštou hry plné zábavy na doma,“ upozorňuje Ema Zezulová, redaktorka  webu a sociálních sítí VIDA!

Na webových stránkách vida.cz/vida-na-doma jsou uveřejněny desítky jedinečných pokusů. K většině z nich postačí, co je běžně k mání doma. Na stránce je možné vybrat si například pokusy s vodou, kuchyňskou chemii, vědecké vyrábění, experimenty se světlem nebo výrobu domácí kosmetiky.

Živé vysílání má VIDA! v plánu pravidelně každou středu v 16 hodin až do otevření škol. Zájemci se vždy v pondělí na webu i FB VIDA! dozví, co všechno budou k pokusům potřebovat. „Když nemůžou lidé k nám, přesuneme se i s pokusy k nim domů,“ shrnula Ema Zezulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám