Hlavní obsah

Veteráni v Dolní oblasti Vítkovic se ukázali v plném lesku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastávku v Dolní oblasti Vítkovic si udělali soutěžící MORAVIA RALLYE 2013 na své cestě ve druhé etapě soutěže. Své skvěle připravené a naleštěné veterány ukázali divákům, kteří se v hojném počtu srotili u technického muzea "Malý svět techniky", které sídlí v historické budově VI. Energetické ústředny.

Foto: Josef Zajíc

Veteráni v Dolní oblasti Vítkovic, 30.8.2013

Článek

Modrá obloha a sluníčko, které se odráželo v naleštěných kapotách nádherných veteránů různých značek udělaly radost jak členům MORAVIA RALLYE 2013, kteří se v pátek 30. srpna zastavili v Dolní oblasti Vítkovic, tak přítomným divákům, kteří tolik historických vozů snad spatřili poprvé.

"MORAVIA RALLYE 2013 pořádáme od 28. srpna, kdy jsme se sešli v hotelu Soláň odkud od čtvrtku hvědicovým způsobem navštěvujeme obce a města v kraji. Rallye se zúčastňuje 49 posádek především z našeho Veteran Car Clubu Ostrava. Jsou zde ovšem také posádky z Německa, Španělska, Švýcarska, a Slovenska. Putování je vždy proloženo doprovodnými soutěžemi. Zde v Dolní oblasti Vítkovic u multižánrové auly GONG se jede soutěž ve slalomu a rychlém a přesném zacouvání do garáže, " řekl o akci Libor Jelínek, viceprezident Veteran Car Clubu Ostrava a pokračoval.

"Dnes v pátek jsme druhou etapu projeli Čeladnou, Frýdlantem nad Ostravicí a Baškou. První zastávka byla ve Frýdku - Místku na horním náměstí. Pokračovali jsme přes Václavovice do Havířova, kde jsme na náměstí měli i výstavu našich vozů. Další zastávkou je právě Ostrava a velmi atraktivní dolní oblast Vítkovic, kde opět vystavujeme své vozy a pořádáme soutěž v jízdě zručnosti. Zvláště zahraniční účastníci jsou nadšeni touto krásnou industriální oblastí. Dnes ještě pokračujeme přes Brušperk na Hukvaldy, Frenštát pod Radhoštěm, Rožnov pod Radhoštěm. Etapu ukončíme opět na Soláni," dodal Libor Jelínek.

Ve třetí etapě MORAVIA RALLYE 2013 v sobotu 31. srpna auta projedou Velkými Karlovicemi, Bílou, Starými Hamry, do Ostravice a dále do Frýdlantu nad Ostravicí, přes Raškovice, Morávku a Nošovice. Další zastavení je ve Starém Městě, Bašce, Čeladné přes Rožnov pod Radhoštěm zpět na Soláň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám