Hlavní obsah

Veslařský tým Prahy 5 získal v závodě dračích lodí zlato

Novinky, Luděk Sefzig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smíchovská náplavka hostila v sobotu 24. května další ročník charitativního závodu dračích lodí Rotary Dragon Boat Festival. Městská část Praha 5 navzdory probíhajícím volbám dokázala sestavit vlastní posádku a v závodě nakonec zvítězila.

Foto: Archiv MČ Praha 5

Posádku dračí lodě tvoří 16 pádlujících, kormidelník a bubeník.

Článek

Smíchovská radnice závod podpořila finančním darem a záštitou zástupkyně starosty Naděždy Kratochvílové.

„Úspěch a získání putovního poháru pro tým Prahy 5 nás velmi potěšil, nicméně ještě více nás těší, že se akce skvěle povedla a výtěžek z letošního ročníku pomůže zneužívaným, týraným a handicapovaným dětem prostřednictvím Nadace Naše dítě a nadaci Život 90, která se zabývá pomocí seniorům,“ uvedla zástupkyně starosty Naděžda Kratochvílová.

Závody dračích lodí jsou starodávným vodním sportem, který vznikl v Číně před zhruba 2000 lety. Ačkoliv v Čechách není tradice tak dlouhá, přesto se mezi Palackého a Železničním mostem konal již 17. ročník této akce, kterou navštívila i řada známých reprezentantů vodních sportů.

„Přišla jsem se podívat na závody dračích lodí a podpořit tým Prahy 5,“ řekla například olympijská vítězka Mirka Knapková.

Reklama

Výběr článků

Načítám