Hlavní obsah

Vernisáž výstavy Krajina Lustig odstartuje třetí ročník Dobrušské filmové klapky

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodní akcí třetího ročníku filmového dýchánku pro fajnšmekry, nazvaného Dobrušská filmová klapka, bude vernisáž výstavy Krajina Lustig v historických prostorách sladovny rodinného pivovaru v Dobrušce, která proběhne v pátek 14. září v 18 hodin.

Foto: Dobrušská filmová klapka (archiv)

Fotograficko-výtvarná výstava Krajina Lustig, jejíž vernisáž proběhne 14. září ve sladovně pivovaru v Dobrušce, byla připravena v rámci programu AL90.

Článek

Fotograficko-výtvarná výstava Krajina Lustig byla připravena v rámci programu AL90, série kulturních akcí při příležitosti 90. výročí narození Arnošta Lustiga a přibližuje spisovatele, který "Psal, aby mohl žít, a žil, aby mohl psát". 

Hosté vernisáže a účastníci třetího pokračování Dobrušské filmové klapky uvidí výjimečné a dosud nezveřejněné fotografie, dále karikatury a v neposlední řadě také kresby vzdáleného příbuzného Františka Lukáše z terezínského ghetta.      

Výstavu, jež symbolicky zahájí svou pouť z Prahy za svými návštěvníky právě v Dobrušce, uvede osobně Eva Lustigová, dcera spisovatele, a spolu s ní starosta Dobrušky Petr Lžíčař a vedoucí kina Pavel Štěpán. Na takové akci samozřejmě nemůže chybět ani slavnostní přípitek ve formě speciálního dobrušského piva uvařeného u příležitosti konání třetího ročníku filmové klapky.

Výjimečnost vernisáže potrhne i fakt, že během ní převezme zvláštní ocenění opočenský rodák Alois Fišárek, vynikající filmový střihač a majitel několika Českých lvů, který bude prohlášen osobností Rodného kraje Františka Kupky.

Výstava Krajina Lustig bude ve sladovně pivovaru v Dobrušce přístupná mimo dny konání Dobrušské filmové klapky také 22. září od 9 do 15 hodin, 28. a 29. září od 9 do 17 hodin, 6. a 13. října od 9 do 15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám