Hlavní obsah

Veřejnou sbírku na činnost neziskových společností završilo předání symbolických šeků

Novinky, Stanislava Dvořáková

Obchodní družstvo Konzum v Ústí nad Orlicí v čele s ředitelem Ing. Miloslavem Hlavsou 13. února slavnostně uzavřelo 12. ročník veřejné sbírky Společně za úsměv 2018 setkáním přihlášených neziskových společností a předáním symbolických šeků.

Foto: Stanislava Dvořáková

Obchodní družstvo Konzum ukončilo veřejnou sbírku roku 2018 pro neziskové společnosti rekordní čáskou 244.680 Kč.

Článek

Obchodní společnost Konzum v Ústí nad Orlicí vyhlásila od 9. října do 31. prosince loňského roku veřejnou sbírku na programy činnosti přihlášených 28 neziskových společností. V prodejnách okresu Ústí nad Orlicí bylo možné z letáků nebo dárcovských kartiček vystřihnout dárcovské kupony 30 Kč a částku věnovat vybrané neziskovce. Informace o akci byly zveřejněny i na letácích určených do schránek obyvatel, na plakátech, webu a facebooku.

Akce se setkala s velkým zájmem veřejnosti, v roce 2018 byla vybrána zatím nejvyšší částka, a to 244 680 Kč, která byla ještě navýšena darem z vlastních zdrojů Konzumu ve výši 100 000 Kč.

Na společném setkání zástupců neziskových společností v centrále Konzumu v Ústí nad Orlicí byly předány symbolické šeky jako poděkování za jejich činnost ve prospěch zákazníků a byvatelů okresu. Jednalo se o sociální zařízení charit, sociálních služeb a rodinných center z Ústí nad Orlicí, České Třebové, Svitav, Hnátnice, Vysokého Mýta, Žamberka, Žampachu, Sloupnice, Lanškrouna a dalších z Litomyšle, Vamberka, Červeného Kostelce a Pardubic. Nejvíc příspěvků získalo RC Srdíčko Ústí nad Orlicí, které si tak s grantem Konzumu odneslo částku 86 189 Kč.

Celkově Konzum vyplatil v roce 2018 na různé aktivity 559 870 Kč, a to mimo uvedené částky 344 650 Kč 28 neziskovkám, dalších 143 000 Kč na Burzách filantropie, 72 190 Kč Orlickoústecké nemocnici na nákup stabilometrické plošiny pro rehabilitační oddělení, dále částky na podporu místních akcí a adventní trhy.

Však i Konzum má svoji úspěšnou dlouholetou tradici. Vznikl v roce 1898 a patří k nejstarším obchodním subjektům v rámci České republiky. V současnosti poskytuje služby v 96 prodejních jednotkách, se zapojením více jak 500 zaměstnanců. Již poněkolikáté byl oceněn Koalicí nevládek Pardubicko (KONEP) a Pardubickým krajem jako Společensky odpovědná firma.

Nyní v novém projektu Jsme tu doma usiluje o podporu výrobků a výpěstků z okresu, kdy zároveň již dosáhl v rámci ČR nejvyšší podíl regionálního zboží.

V závěrečné diskusi s četnými náměty na další práci se pak rozloučil se zástupci neziskovek nejen ředitel Ing. Miloslav Hlavsa, ale s řadou návrhů i marketingoví poradci Markéta Výborná a Radek Mačát.

Reklama

Výběr článků

Načítám