Hlavní obsah

Verdiho melodie rozezní dobříšský zámek

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opera highlights je název koncertu, který se uskuteční ve čtvrtek 20. října na zámku Dobříš. Se světoznámými skladbami od skladatele Giusseppe Verdiho, mezi něž patří například Nabucco či Aida, vystoupí v zrcadlovém sále od dvaceti hodin devadesátičlenný smíšený pěvecký sbor z Amsterodamu.

Foto: archiv zámku Dobříš

Zámek Dobříš

Článek

„Holandské orchestry a pěvecké sbory na dobříšský zámek jezdí vystupovat již několik let. Pořádá je majitel hudební agentury IC Production z Holandska Klaas Touwen, který je velký milovník hudebních produkcí, zejména pak vážné hudby a sborového zpěvu,“ informovala asistentka ředitele zámku Dobříš Renata Semová.

„Všechny posluchače vážné hudby bych chtěla nalákat na krásný umělecký zážitek. Troufnu si říci, že tento koncert bude to nejlepší, co letos na zámku uslyšíte. Holandské soubory během svých vystoupení mají vždy též úžasnou choreografii a jejich nadšení pro hudbu je nevídané,“ dodala Semová.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit také na zajímavého hosta. V zrcadlovém sále vystoupí během večera známý dětský pěvecký soubor z České republiky. O jaký půjde, je ale velkým překvapením, které bude odhaleno až v průběhu samotného koncertu.

Jednotné vstupné na zhruba dvouhodinovou pěveckou přehlídku je 100 Kč. Asistentka ředitele dobříšského zámku doporučuje zájemcům si lístky předem rezervovat na Návštěvním centru přes telefon či e-mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám