Hlavní obsah

Venkovská kapela zve na třináctý Dechkoncert

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovská kapela pořádá další ze svých koncertů za účasti hostů, dechové hudby Poličanka. Koncert se ve Žďáru nad Sázavou uskuteční 30. dubna.

Foto: Karel Novotný
Článek

Dechová hudba Venkovská kapela s kapelníkem Jaroslavem Šimkem pořádá v neděli 30. dubna od 14.00 hodin v Sokolovně ve Žďáru nad Sázavou tradiční Dechkoncert. Spolu s ní vystoupí i dechová hudba Poličanka s kapelníkem Petrem Sejkorou.

Venkovská kapela vznikla v roce 1988 jako netradiční dechová hudba v samém srdci Vysočiny - Žďáru nad Sázavou a okolí. Vystupuje v kostýmech, vypovídajících o tradicích v tomto kraji. Repertoár je velice pestrý a velkou měrou se na něm podílí i její kapelník Jaroslav Šimek.

Dechová hudba Poličanka z Poličky vznikla z Městské dechové hudby v roce 1992 a hrála zpočátku bez zpěváků a převážně vlastní sklady. Od roku 1994 začala éra se zpěváky a rozšířil se repertoár o skladby známých autorů. Kapela užívá jednotné oblečení a má jednu zvláštnost oproti jiným souborům - od 1. ledna 2017 má dělenou funkci kapelníka, kdy na akcích se zpěvem, při koncertech, tanečních zábavách, plesech aj. ji vede Petr Sejkora a při účinkování na církevních slavnostech apod. ji řídí Eduard Cacek.

Obě kapely se představí se svým repertoárem písniček, a to jak k poslechu, tak i k tanci.

Možnost zakoupit v předprodeji zlevněné vstupenky na ZUŠ ve Žďáru ve dnech Po-Pá v době od 13 do 17 hodin - učebny č. 7 a 8.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám