Hlavní obsah

Velký letecký den v Suchém

Novinky, Rudolf Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký Modelářský Letecký den, pořádaný každoročně členy MK Severka, je akcí, která nemá svým rozsahem v Ústeckém kraji obdoby.

Foto: Rudolf Rada

Oficiální plakát největší modelářské akce pořádané výhradně pro veřejnost v Ústeckém kraji.

Článek

Obří makety skutečných letadel, akrobatické speciály, nádherné historické větroně i proudové stíhačky. To je jen krátký výčet toho, co bude k vidění již tuto sobotu 3. června v areálu letiště RC Modelpark Suché na Teplicku.

O provedení pečlivě sestaveného letového programu se postarají pouze předem vybraní a pozvaní piloty z Čech, Slovenska a sousedního Německa.

Samotný letecký den, začínající v 10 hodin dopoledne, bude rozdělen do dvou bloků, mezi kterými bude přestávka, během níž mohou diváci vstoupit na stojánku a všechny modely si detailně prohlédnout z blízka, případně všetečně vyzpovídat jejich piloty.

Vrcholné dechberoucí vystoupení

Druhý blok letových ukázek otevře Air Show Team Rakovník, který prostřednictvím replik britských a německých letounů a za doprovodu pyrotechnických efektů s hudebním a slovním doprovodem předvede monstrózní leteckou bitvu z druhé světové války.

Během celého leteckého dne budou v areálu probíhat doprovodné akce, jako například prezentace vozů Škoda či ukázky terénních RC aut na speciální dráze.

Vyhraďte si proto první červnovou sobotu návštěvě této výjimečné akce a zcela jistě neodejdete zklamáni. Děti a mládež mají navíc vstup zcela zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám