Hlavní obsah

Velkolepou ohňovou show vyvrcholí v Brně oslava Dne žonglování

Novinky, Hana Nehybová

Na terase Střediska volného času Lužánky se v neděli odpoledne uskuteční Den žonglování v Brně, zakončený ve večerních hodinách velkolepou ohňovou show.

Foto: z webu Cirkusu Legrando

Z loňského Dne žonglování v Lužánkách

Článek

V neděli 17. června od 14 hodin se na terase Střediska volného času v Lužánkách uskuteční již jedenáctý ročník Dne žonglování v Brně. Ten se váže k oficiálnímu svátku všech žonglérů, který mezinárodní asociace žonglérů letos stanovila na 16. červen. 

Tato akce není určena jenom profesionálům, ale všem, kteří si žonglování chtějí vyzkoušet či se o něj jen zajímají. Zdarma budou k zapůjčení pomůcky a každý návštěvník bez rozdílu věku si své dovednosti může vyzkoušet. K žonglování budou jako pokaždé hrát mladí brněnští DJ´s a vstup na tuto akci je volný. 

Den žonglování v Brně tradičně korunuje tzv. fire jam session,  tedy obří ohňová show za účasti několika žonglérských skupin i jednotlivců, která začne ve 21.30 hodin.

"Návštěvníky v neděli také čeká několik žonglérských soutěží a her," uvedl Konrad Heczko z pořadatelského Cirkusu Legrando. 

Pořadatelský Cirkus Legrando je součástí Střediska volného času Lužánky. Ve svém malém cirkusovém šapitó nabízí po celý rok netradiční volnočasové aktivity pro děti, mládež i dospělé, například jednodušší akrobacii, procvičování balančních (chůze po laně) a hereckých schopností nebo právě žonglování.  

Reklama

Výběr článků

Načítám