Hlavní obsah

Velké tradiční Pražské cyklozvonění je na programu už v sobotu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. září se už posedmé uskuteční tradiční akce Pražské cyklozvonění. Z několika míst Prahy i z okolních obcí vyrazí cyklistické pelotony, které budou směřovat ke stanici metra Opatov. V letošním roce je hlavním organizátorem MČ Praha 11.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na cykloprojížďku po pražských stezkách naváže odpolední program pro děti a dospělé. Bude možné absolvovat rodinný cyklistický závod okolo Jižního Města či vyzkoušet si jízdy na jednokolce, shlédnout umění cyklistů ve freestyle a na účastníky čeká i mnoho dalšího. 

Akce Pražské cyklozvonění, která se koná již tradičně na podzim jako součást Evropského týdne mobility, představuje Pražanům síť bezpečných cyklotras pro cesty do práce, školy i na rodinnou vyjížďku. Vedle hlavního pořadatele MČ Praha 11 se dále se připojují Prahy 12, 13, 4, 5, Libuš, Slivenec, Řeporyje, Velká Chuchle, Újezd a letos nově i Kunratice, Šeberov nebo sousední obec Průhonice.

MČ Praha 13 pořádá letošní Pražské cyklozvonění pod záštitou zástupce starosty Aleše Marečka. Cyklisté, kteří budou vyjíždět z MČ Praha 13 se setkají v 8.00 hodin u  dětského hřiště na hrázi Nepomuckého rybníku (pod tubusem u stanice metra Hůrka). Peloton cyklistů odstartuje v 8.30 hodin.

Na startu účastníci opět obdrží trička a zvonky, jako atributy této tradiční akce. Při akci je povinná cyklistická přilba a zámek na kolo. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi od 7 let. 

 V roce 2014 bude hlavním organizátorem MČ Praha 13. Zástupce starosty Aleš Mareček převzal symbolický zvonek na kolo od MČ Praha 11 a přislíbil nárokovat na organizaci této akce finanční prostředky do rozpočtu odboru životního prostředí 2014.

Informace o dopravě na kole i bez kola, program akce, místa a časy odjezdů cyklistických skupin najdete na adrese www.cyklozvoneni.cz.

Podrobné informace za ÚMČ Praha 13 podají Mgr. Jana Gilíková, Ing. Dana Céová, Ing. Eva Beránková, OŽP, ÚMČ Praha 13.

Reklama

Výběr článků

Načítám