Hlavní obsah

Velké setkání pracovníků informačních center Jeseníků se uskuteční ve Vrbně

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 8. prosince se do Vrbna pod Pradědem sjedou pracovníci informačních center celých Jeseníků. Setkají se, aby si předali informace o nových službách a produktech v regionu a vyměnili si zkušenosti ze své profese. Na workshopu bude například představen zbrusu nový lyžařský areál v Koutech.

Foto: Ivo Netopil

Keprník

Článek

"Setkání pracovníků informačních center je pořádáno v rámci projektu Jeseníky táhnou za jeden provaz, který touto akcí zahajujeme. Naším cílem je rozhýbat výměnu informací napříč turistickou oblastí Jeseníků, aby turisté vždy dostali co nejaktuálnější a co nejúplnější informace o tom, co mohou v Jeseníkách absolvovat," vysvětluje Tereza Schreiberová ze sdružení Jeseníky přes hranici, které projekt realizuje.

Na programu setkání je, mimo jiné, také představení kompletní nabídky lyžařského areálu v Koutech nad Desnou, který bude v letošní sezóně poprvé otevřen milovníkům zimních sportů.

"Jde o jednu z největších investic do turistiky v Jeseníkách, proto je nutné, aby pracovníci regionálních infocenter dokázali konkrétní nabídku areálu prezentovat," nastiňuje program akce Schreiberová.

Účastníci workshopu budou mít možnost také "virtuálně" navštívit zbrusu nové pivovarnické muzeum v Hanušovicích nebo Muzeum čarodějnických procesů, které je od léta otevřeno v Šumperku.

"Projekt je spolufinancován EU z programu česko-polské spolupráce, proto očekáváme také účast polských pracovníků IC, kteří by měli přivézt zase "zahraniční" informace o turistické nabídce," doplňuje Schreiberová.

Registrace na akci je možná přes webovou aplikaci www.jesenikypreshranici.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám