Hlavní obsah

Velké rytířské slavnosti na Pražském hradě. Vystoupí tu i dvě osobnosti americké hudební scény

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V nadcházejícím létě se na Pražském hradě uskuteční tři důležité kulturní události. Poprvé v novodobé historii se zde budou konat Velké rytířské slavnosti a majestátní královské prostory přivítají dvě výrazné osobnosti americké hudební scény: legendu jazzu Dr. Johna a mladého kytaristu Garyho Clarka.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Velké rytířské slavnosti v Jelením příkopu

Velké rytířské slavnosti se uskuteční o víkendu 11. a 12. července v Jelením příkopu pod západním křídlem Nového královského paláce.

Diváci se mohou těšit na rytířské turnaje, na prohlídku rytířského tábora či na ukázku jeřábu, kterým se rytíři vytahují na koně. 

Osobnosti americké hudební scény v Praze

Majestátní královské prostory přivítají dvě výrazné osobnosti americké hudební scény: mladého charismatického kytaristu a "spasitele blues" Garyho Clarka jr. a legendu neworleanského jazzu Dr. Johna.

Gary Clark jr., kterého si oblíbil i Mick Jagger z Rolling Stones a který hrál prezidentu Obamovi přímo v Bílém domě, vystoupí v pondělí 20. července ve 20 hodin v majestátním Španělském sále; držitel šesti cen Grammy Dr. John pak ve čtvrtek 6. srpna ve 20 hodin na venkovní Terase Jízdárny s výhledem na katedrálu sv. Víta.  

Reklama

Výběr článků

Načítám