Hlavní obsah

Velké Karlovice o víkendu ovládne Retro oslava, Saunová noc i tygří závod

Novinky, Martina Žáčková

Oslavu výročí Ski areálu Razula, ale také Saunovou noc nebo dětský lyžařský závod - to vše nabídnou o víkendu návštěvníkům Velké Karlovice.

Foto: Martina Žáčková

Jednou z víkendových akcí bude i Saunová noc ve Wellness Horal.

Článek

Známá valašská obec je díky množství sjezdovek vyhlášeným zimním střediskem, které ale v zimě žije nejen lyžováním.

V sobotu 1. února se uskuteční oslava 10 let tamního Ski areálu Razula. Retro oslava vypukne po poledni. Pro návštěvníky bude připravena Retro party se zábavným programem na hlavní sjezdovce Razula.

„Mohou se těšit na testování nových modelů lyží LUSTI v kontrastu s možností vyzkoušet si starší lyžařské vybavení. Připravili jsme také soutěžní odpoledne v neobvyklých disciplínách, mj. v běhu do vrchu na sněžnících nebo na překážkové dráze pro mistry lyžaře. Zlatým hřebem bude soutěž v synchronizovaných jízdách na lyžích, do níž se mohou zapojit zájemci z řad široké veřejnosti ve skupinách od dvou do šesti osob. Nezáleží na náročnosti sestavy nebo preciznosti provedení. Hodnotit se bude zejména originalita vystoupení či kostýmy, bonusové body mohou soutěžící dostat také za použití retro vybavení. Nejlepší týmy se mohou těšit na atraktivní ceny,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Pamětníky jistě potěší výstava historických pohlednic „Půl století proměn“, která ukazuje, jak se v průběhu let změnilo karlovické údolí Léskové. Kdo nejen v sobotu, ale také v neděli dorazí na sjezdovku Razula v dobovém oblečení, bude mít slevu 50 procent na skipas.

V karlovickém relaxačním centru Wellness Horal se v sobotu 1. února koná Saunová noc. Milovníkům neobvyklých relaxačních zážitků přináší příležitost užít si koupání a saunování netradičně - v noci za svitu svíček v prodloužené otevírací době až do půlnoci.

„Každou hodinu nabídneme saunové rituály v Sauně Dome. Budou se při nich střídat hned tři naši saunéři, hosté mají rituály v ceně. Nabídneme i tělové peelingy v parní lázni a zajištěn bude také pitný režim a vitamínový program,“ uvedl ředitel Wellness Horal Martin Pařízek.

Malí lyžaři ve věku do 14 let se mohou v letošní zimní sezóně opět zapojit do seriálu závodů O pohár nejrychlejšího tygra, které se budou konat vždy v neděli od 13 hodin na sjezdovce Horal u hotelu Horal. První z plánovaných pěti závodů proběhne 2. února.

Jde o slalom na čas ve třech věkových kategoriích. Všichni startující obdrží sladkou odměnu za účast, nejúspěšnější závodníci také diplom, medaili a ceny od Resortu Valachy – skipas či vstupenku do termálních bazénů Wellness Horal. Dětem, které se zúčastní více závodů, se výsledky započítávají. Absolutní vítěz obdrží dárky od značky Relax – přilbu, brýle, rukavice.

Příjemným zpestřením výletu do Velkých Karlovic se může stát i návštěva Karlovského muzea, které přibližuje život Valachů v minulých staletích. V současné době tu také probíhá zajímavá výstava Tajemství v názvech ukrytá - o příbězích, které vyprávějí názvy chalup, kopců, potoků a údolí v obcích Velké Karlovice, v Karolince a v Novém Hrozenkově.

Ve Zvonici Soláň na hoře Soláň je od minulého týdne k vidění nová výstava obrazů Jaroslava Homolky Putování krajinou. V sobotu i neděli je otevřeno od 9 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám