Hlavní obsah

Velké Karlovice mají na léto další novinku: otevírá se Kulíškův park pro děti

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek letní sezóny v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích se nese ve znamení novinky pro děti. V sobotu 29. června se návštěvníkům otevře nový Kulíškův dětský park u hotelu Pod Javorem. V prvních dnech prázdnin, až do 7. července, je pro návštěvníky v rámci zahajovacího provozu vstup volný.

Foto: Josef Vrážel
Článek

Kulíškův park nahrazuje dřívější zábavní park Razulák u 3 km vzdáleného Bistra Razula. Svým umístěním i výběrem atrakcí akcentuje sepětí s přírodou: děti se zde mohou zabavit na převážně dřevěných hracích prvcích, ve stínu pod vzrostlým javorem vzniklo obří pískoviště, zajímavostí jsou hudební stěna či kuchyňky s vybavením pro vlastní tvoření, lákavým místem zvláště v horkých dnech bude i indiánská vesnička u potoka s možností budovat hráze nebo rýžovat „drahokamy“. V dalších dnech přibydou ještě trampolíny nebo vodní atrakce. Příležitost k občerstvení nabízí restaurace hotelu s venkovním posezením.

Přímo u parku začíná Kulíškova naučná stezka přibližující zajímavosti přírody Beskyd a cyklostezka Bečva, 200 metrů odtud jsou termální bazény Wellness Horal.

„Věříme, že se toto místo stane novým oblíbeným cílem rodin s dětmi. Celý park je zaměřen tak, aby v dětech probouzel kreativitu, fantazii, schopnost bavit se přirozenými aktivitami. Od 1. července v něm dvakrát denně budeme organizovat animační programy na různá témata. Hosté našich hotelů Lanterna a Horal mají v rámci letního pobytového balíčku jednou za pobyt vstup do parku a na animační program zdarma,“ uvedl ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Kulíškův park není jedinou letošní novinkou Resortu Valachy. K těm dalším patří lekce aquafitness v termálních bazénech nebo pikniky. „Pro návštěvníky jsme připravili i další program, například lekce jógy, zábavnou výuku golfu pro rodiny s dětmi, kurzy pečení valašských frgálů, středeční podvečery s živou hudbou nebo víkendové grilování, v závěru prázdnin opět chystáme tradiční divadelní festival Týden kultury na Valašsku. Tím, co hosty láká nejvíc, samozřejmě nadále zůstávají naše wellness centra, krajová gastronomie a krásná příroda,“ dodal Tomáš Blabla.

Obsazenost hotelů na prázdniny je podle něj podobná jako v minulých letech. „Letos však máme oproti loňsku ještě pár volných pokojů i na první červencový týden se státními svátky, což dříve nebývalo. Zdá se, že letošní extrémně horké počasí lidi více motivuje k tomu, dát na začátku léta přednost cestě k moři a teprve druhou dovolenou trávit v České republice,“ uzavřel Tomáš Blabla.

Reklama

Výběr článků

Načítám