Hlavní obsah

Velké Karlovice lákají o Velikonocích na jarmark, ukázky řemesel i lyžování

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní počasí přímo vybízí k tomu, vyrazit během volných dnů o velikonočních svátcích na výlet do přírody. Ti, kteří vyrazí do okolí beskydských Velkých Karlovic, si mohou procházku přírodou zpestřit i doprovodnými velikonočními programy.

Foto: archiv Resortu Valachy

Zvonička pod rozhlednou Miloňová je oblíbenou zastávkou výletníků. Ti mohou o víkendu procházku přírodou spojit s návštěvou velikonočních programů.

Článek

V sobotu 31. března od 12 do 17 hodin bude například připraven velikonoční program s ukázkami řemesel a tradic v hotelu Horal. Návštěvníci si mohou vyzkoušet práci skláře, vyrobit si foukané skleněné ozdoby, vyřezávat ze dřeva, drátkovat a malovat vajíčka, plést pomlázky či zdobit perníčky. Atmosféru zpříjemní také dětský folklorní soubor Kyčera s dětskou cimbálovkou a ukázkou toho, jak si hrají a hrávaly děcka na Valašských kotárech.

Vyhlášené je ve Velkých Karlovicích i tradiční Velikonoční šmigrustování, které se uskuteční o den později, v neděli 1. dubna, v centru obce u Karlovského muzea. Součástí programu od 9 do 15 hodin bude kromě řemeslného jarmarku také ochutnávka doma pečeného chleba různých receptur a vystoupení dětského pěveckého souboru ZŠ Velké Karlovice, souboru Karlovjanky, gajdoše Petra Sovjáka a cimbálové muziky Kyčerka.

Ve stejný den od 13 do 16 hodin pak otevře své brány i Zvonice na blízké hoře Soláň, kde bude pro návštěvníky připraveno zdobení kraslic, pletení pomlázek a pečení velikonočních dobrot. Děti jistě potěší dobový kolotoč. Program doprovodí cimbálová muzika Soláň.

Kdo by si chtěl ještě na Velikonoce zalyžovat, má příležitost mimo jiné v karlovickém Ski areálu Razula. Vleky zde pojedou od pátku do pondělí od 8:30 do 17:30 hodin, zřejmě již naposledy v této lyžařské sezóně. 

Reklama

Výběr článků

Načítám