Hlavní obsah

Velké Karlovice lákají na víkendové lyžování a 15 kilometrů běžeckých stop

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend na horách opět nabídne příležitost všem, kteří chtějí tlačenici v obchodech vyměnit za lyžování či výlet na běžkách. Například Velké Karlovice nabízí výborné sněhové podmínky.

Foto: archiv Ski areálu Razula

Běžkaři již mohou ve Velkých Karlovicích vyrazit do stopy.

Článek

V karlovickém Ski areálu Razula o víkendu pojede vlek na sjezdovce Horal u hotelu Horal. „Podmínky jsou velmi dobré, máme zhruba 20 cm přírodního sněhu a k tomu 20 cm technického. V sobotu i neděli se bude na sjezdovce Horal lyžovat od 9 do 16 hodin," láká Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

„Hlavní sjezdovku Razula poté plánujeme otevřít na Štědrý den. Kdo si bude chtít zkrátit čekání na Ježíška, může si v ten den na Razule i Horalu zalyžovat od 9 do 13 hodin,“ dodal Lubomír Sušila.

Na své už si přijdou ve Velkých Karlovicích také běžkaři. „V údolí jsou velmi pěkné podmínky pro běžecké lyžování s 15 až 20 centimetry promrzlého sněhu. Aktuálně je upraveno přibližně 15 kilometrů stop od ski areálu Machůzky až po hotel Horal a také na dostihové dráze v centru obce,“ uvedl starosta Velkých Karlovic Miroslav Koňařík.

Hezkou tečkou za výletem do Velkých Karlovic se může stát třeba koupání v termálních bazénech relaxačního centra Wellness Horal v hotelu Horal. Zdejší voda je vyhřívaná na příjemných 36°C.

Milovníky historie jistě zaujme výstava v Karlovském muzeu Tajemství v názvech ukrytá. Představuje příběhy, které vyprávějí názvy chalup, kopců, potoků a údolí v obcích Velké Karlovice, Karolinka a Nový Hrozenkov.

V blízké Zvonici Soláň je k vidění výstava betlémů.

Spa hotel Lanterna zve v neděli od 17.45 hodin na posezení s živou muzikou – kapelou Dareband a pěveckým sborem Karlovjanky. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám