Hlavní obsah

Velké Dářko bylo dalším cílem v putování za sochami Michala Olšiaka

Novinky, Tomáš Vítámvás

V sobotu 6. července se děti a rodiče nejen ze Žďáru nad Sázavou účastnili dalšího z výletů Po stopách Michala Olšiaka, v rámci projektu volnočasových aktivit. Tentokrát bylo cílem Velké Dářko nedaleko obce Škrdlovice.

Foto: Tomáš Vítámvás

výlet na Velkém Dářku

Článek

Regionální sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina tentokrát připravilo celodenní akci, která se konala v okolí Velkého Dářka.

Účastníci se už ráno sešli na odbočce naproti obci Škrdlovice. Zde je čekala hra, jejímž cílem bylo poznání Kraje Vysočina. Po značkách putovali lesem a zábavným způsobem odpovídali na kvízové otázky. Správná odpověď znamenala odhalení další cesty, špatná pak návrat či splnění jiného úkolu.

Po obědě už bylo všemi očekáváno soutěžní klání v táhlovém hokeji Chemoplast. Prodloužený víkend na začátku prázdnin totiž již několik let patří také soutěžím ve stolních hokejích.

Na hrázi Velkého Dářka se letos všichni zájemci mohli zúčastnit kvalifikačního turnaje na Mistrovství České republiky v táhlovém hokeji Chemoplast. Na turnaj proto dorazili nejen místní, ale také hráči z Brna, Mostu, Humpolce. Nejlepším hráčem se stal Jaromír Nedvěd (ELSA Výtahy Vysočina), před druhým Martinem Kučerou a třetím Ladislavem Šustáčkem (oba Brno).

Turnajem však výlet zdaleka nekončil. Závěr totiž patřil společnému odpočinku a opékání špekáčků. Všem účastníkům se celý výlet velmi líbil a tak se na závěr hned začalo diskutovat, jaké hry a jaký program asi proběhnou při dalším výletu.

Tuto akci podpořilo město Žďár nad Sázavou. Výlety jsou určeny všem zájemcům z řad veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám