Hlavní obsah

Velké Bílovice v obležení milovníků vína

Novinky, Soňa Kurková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. dubna se ve Velkých Bílovicích konala akce Ze sklepa do sklepa. Uskutečnila se již po šesté.

Foto: Soňa Kurková

Místní sklep

Článek

Sklenice výtečného moku, úsměvy na tvářích, orientační mapky, spousta sluníčka a tóny cimbálu. I těmito slovy se dají popsat sobotní Velké Bílovice. Akce Ze sklepa do sklepa přilákala loni 3763 návštěvníků. „Podle oficiálních údajů se akce zúčastnilo 5052 platících,“ uvedl Jaroslav Osička, místní vinař.  

„Jsem tu letos potřetí a musím říct, že Velké Bílovice nikdy nezklamou. Místní vinaři jsou velice příjemní a ten váš humor a pohoda na Moravě, to je skvělý zážitek,“ konstatoval Petr Malík, návštěvník z Prahy. 

„I letos jsme měli širokou nabídku bílých a červených vín k ochutnání - suchá, polosuchá, polosladká i sladká. Každý měl tedy možnost najít si to, které sedí nejvíc jeho chuťovým buňkám. Zmínil bych Chardonnay 2009 – polosladké, které patřilo k jednomu z nejoblíbenějších. Lidé se pomalu učí pít víno, a tak stojí i o naše odborné výklady,“ uvedl Lukáš Najbrt, obchodní zástupce Velkobílovických vín.

V ceně vstupenky, která činila 1000 Kč, byl zahrnut nákup vína, které si mohli lidé vyzvednou v neděli dopoledne. „Lidé u nás mohli zakoupit všechna vína z celého našeho sortimentu, což je výhodou oproti jiným vinařům, kteří nabízí jen pár vzorků svých vín,“ dodal Lukáš Najbrt.

Po dobu akce byl zajištěn speciální autobus, který rozvážel návštěvníky. „Pro zpestření a lepší komfort jsme letos připravili povozy s koňmi, které rozvážely návštěvníky po místních sklepech,“ uvedl Lukáš Najbrt.

Večer lidé zamířili na náměstí, kde hrála cimbálová muzika. Nedělní ráno přilákalo na náměstí návštěvníky na "vyprošťovací" polévku, po polévce si lidé zakoupili vybrané lahve vína a vydali se zpět do svých krajů.

Pokud jste akci letos nenavštívili, nezoufejte, vinaři přislíbili v této tradici pokračovat, takže se už teď můžete těšit na akci Ze sklepa do sklepa 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám