Hlavní obsah

Velikonoční trhy lákají do broumovského kláštera

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. března se v broumovském benediktinském klášteře uskuteční Velikonoční trh. Tradiční jarní akce nabídne prodej regionálních výrobků, velikonočních dekorací, ukázku řemesel i bohaté občerstvení.

Foto: Kateřina Ostradecká

Trhy nabídnou prodej regionálních produktů, velikonočních dekorací i pomlázek.

Článek

V areálu broumovské národní kulturní památky se Velikonoční trhy konají již několik let. Barokní komplex bude návštěvníkům zpřístupněn již od rána, od půl deváté. Trhy budou trvat do třinácti hodin a vstup na ně je zdarma.

Kvalitní regionální produkty i velikonoční výrobky bude možné zakoupit od více než třiceti prodejců z celého kraje. Přístupná bude nedávno revitalizovaná klášterní zahrada a otevřená bude i klášterní kavárna Café Dientzenhofer.

„Jsme moc rádi, že se Adventní i Velikonoční trhy těší nejen oblibě prodejců, kteří se k nám každoročně vracejí, ale i návštěvníků, kteří na trhy do kláštera přijíždějí i ze vzdálenějších měst. Snad se atmosféra vydaří i letos,” doufá za organizátory Marcela Školníková z pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska. 

V 10, 11, 13, 14 a 15 hodin se zájemci budou moci zúčastnit klasických prohlídek kláštera. Během dne bude také možné prohlédnout si samostatnou expozici Vambereckých mumií. Bližší informace o vstupném na prohlídky i do expozice mumií zjistí zájemci na webu kláštera, případně v pokladně prohlídkového okruhu. 

Reklama

Výběr článků

Načítám