Hlavní obsah

Velikonoční fotbalové hody se v Kadani nekonaly

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaňští fotbalisté se na jaře v krajském přeboru trápí a stále čekají na první vítězství a plný bodový zisk. Nedočkali se ani o velikonoční neděli.

Foto: Václav Vlasák

Petr Žembera zastavuje akci domácího Václava Šinora.

Článek

FK Tatran Kadaň-FK Bílina 2:2 (1:0), branky: Nádeník, Mikeš - Novák, Ščuka.

Domácí fotbalisté chtěli Velikonoce oslavit první jarní výhrou. Když v 46. minutě propálil míč do brány Bíliny Karel Nádeník, zdálo se i prokřehlým fanouškům, že tentokrát vykročili správnou nohou.

„Věděli jsme, že Bílina třikrát za sebou vyhrála, že to nebude lehký soupeř, ale hráli jsme doma a chtěli jsme konečně protrhnout smůlu. Bohužel, jak nám to tam padalo na podzim, tak nám to tam teď nepadá,“ konstatoval Jiří Schveiner, trenér Tatranu na adresu neproměněných šancí. „ Ať se na mě nezlobí, ale dnešní zápas hrozně ovlivnil rozhodčí,“ dodal ke k hodně přísně nařízené penaltě v 67. minutě, která vyvolala bouři nevole v řadách domácích příznivců. Za hosty ji proměnil Jan Novák.

Domácí se ale dál snažili urvat vítězství na svoji stranu. Tlačili se dopředu a zadní vrátka tak byla více otevřena. Hosté toho využili v 83. minutě, když střídající Jan Ščuka získal Bílině vedení 2:1. Radost hostujícího týmu však vydržela jen šest minut. Rozhodčí Tomáš Kyncl nařídil druhou spornou penaltu, kterou proměnil Ondřej Mikeš a zajistil domácím alespoň bod.

„Opět to byla velmi přísná penalta. Rozhodčí asi kompenzoval tu předchozí, ale první penalta evidentně ovlivnila celý zápas. Místo, abychom v klidu dohráli a soupeře do ničeho nepouštěli, tak nás srazila na kolena,“ dodal s výčitkou kadaňský trenér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám