Hlavní obsah

Velikonoce v Deštném tentokrát i s jarní cyklojízdou

Novinky, Matěj Motyčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradičně bohatý velikonoční program rozesetý po celém Deštném, s řadou workshopů zejména pro děti, obohatí letos mimořádně také osobnost Josefa Zimovčáka s jeho jízdou na vysokém kole. Ke společné jarní vyjížďce krajinou Orlických hor se můžete přidat po oba dva dny velikonočního víkendu i vy.

Foto: Na Kole Dětem
Článek

Společnou projížďku s Josefem Zimovčákem lze pojmout jako rodinný cyklovýlet, ale rovněž může být výzvou k prvnímu jarnímu tréninku. Výchozím i dojezdovým místem pro sobotní i nedělní cyklojízdu bude Deštné v Orlických horách, a to ne náhodou.

Návštěva Josefa Zimovčáka a dalších borců z jeho cyklotýmu je spojena s výrobou posledního z celkem 13 symbolických zvonů, které jsou další podporou projektu J. Zimovčáka Na kole dětem. Jarní jízda je rovněž pozvánkou k zapojení do 8. ročníku veřejné cyklotour Na kole dětem, která letos zamíří i do regionu Orlických hor a Podorlicka.

Zvon odlitý právě o velikonočním víkendu bude zvonem putovním, který letošní cyklotour zahájí i ukončí, ale který bude zvonit i v celé řadě dalších obcí a měst po celé republice v místech zastávek a dojezdů této tour. 

Pro sobotní cyklojízdu bude ráno vypraven speciální cyklobus, který z Deštného přiblíží zájemce na sedlo Šerlich a odlehčí tak profil celodenní trasy. Sobotní trasa čítá na 60 km a je vedena přes unikátní kostel v Neratově a Orlické Záhoří. Při nedělní projížďce se projedete necelých 30 km přes Vrchmezí, Sedloňov a Prázovu boudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám