Hlavní obsah

Velikonoce jsou především svátky radosti a barev, vydejte se na trhy do Levína

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce vnímáme většinou jako záležitost kolední, církevní, ale hlavně jako příchod jara. Prodloužený víkend zve na mnoho akcí po všech koutech Čech, Moravy i Slezska. Jednu, spojenou s keramikou, nabízíme na severu Čech, v Levíně, kde se točil jeden z nejlepších dětských filmů - Páni kluci.

Foto: Keramika Klínec

Článek

Zvou vás dámy z Podbrdska, které vytvářejí nádhernou keramiku dřevem pálenou. Mnozí je znají například z keramických trhů v Berouně. 

Nejen za nádhernou keramikou

O Velikonocích jsou k zastižení na severu, v pátek 30. března konkrétně na Velikonočním jarmarku v Úštěku. V neděli 1. dubna pak o kousek dál, v Levíně, kde pořádají řemeslný jarmark od 10 do 17 hodin a od 17 hodin zvou na koncert na kosmický nástroj - hand pan do levínského kostela.

V neděli 15. dubna se koná tradiční Den otevřených dveří u nich v dílně v Klínci. Bude se zde otevírat jarní pec s malovaným zbožím - od 10 do 17 hodin. O víkendu 5. a 6. května se účastní Jarních hrnčířských trhů v Berouně. Jejich stánek najdete v dolní části náměstí naproti restauraci U Aleny.

Na Levín se opět přesunou o víkendu 1. - 3. června, kdy zde probíhá druhý ročník Dnů keramiky. Bohatý program bude zaměřený na práci s hlínou, prohlídky hrnčíren, jarmark, pochod hrnčířů, večer koncert skupiny Vasilův Rubáš.

Jednou měsíčně se účastní farmářských trhů v Praze na Náplavce / Rašínovo nábřeží/, první půlrok je zastihnete v těchto termínech: soboty 28. 4, 12. 5, 23. 6, 21. 7. vždy od 8 do 14 hodin.

Další informace: www.facebook.com/podbrdskakeramika/ nebo www.facebook.com/levinskakeramika/

Reklama

Výběr článků

Načítám