Hlavní obsah

Velikonoc si užijí i v zoo, gorily dostanou vejce, překvapeni budou i lední medvědi

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší církevní svátky lidí si užijí i zvířata, i když bez patřičných rituálů. Zelený čtvrtek jim ale přinese první pochoutky, hodovat se, střídmě, bude až do pondělí. Ani potom ale nebudou muset držet žádný půst, v pražské zoo je o všechny vzorně postaráno.

Foto: zoo praha

Lemuři jsou velmi zvědaví a hraví

Článek

Již dnes začíná, i přes celkem nepříznivé počasí, velikonoční nadílka pro návštěvníky i chovance zoo. Nabízí „ošatku“ plnou tradičních velikonočních zvyků, jarních her i zábavy, a speciální nadílku pro některá zvířata.

Pomlázky nebo vajíčka dostanou například gorily a lemuři, poprvé si Velikonoce užijí i slůňata Max s Rudim, a překvapení je připravené i pro lední medvědy. Pestrý program bude každý den až do Velikonočního pondělí.

V zoo si můžete ode dneška do neděle zkusit vyrobit různé velikonoční dekorace, vytvořit vlastní kraslici, několika technikami si nabarvit vařené vejce nebo si prověřit své znalosti v poznávání ptačích vajec, jejichž ukázky najdete na improvizované výstavě. V pátek a v neděli si můžete uplést a odnést vlastní pomlázky. K tomu bude i turnaj ve cvrnkání kuliček, což už většina dětí ani nezná, zkusit si můžete chůzi na chůdách běh s obručí či hry s vajíčky.

„Od pátku do neděle bude v areálu připravena hra Vraťte nás do mraveniště. Na viditelných místech v areálu poblíž našeho „plechového mraveniště“ bude každý den umístěno 100 mravenců – malých obrázků s vyobrazením mravenců. Každý, kdo mravence nalezne a donese do Vzdělávacího centra mezi 10. a 16. hodinou, dostanete malou odměnu. V sobotu 14. dubna je připravené překvapení pro lední medvědy, kteří dostanou v 11 hodin obří malovanou kraslici,” informovala mluvčí zoo Jana Myslivečková. 

Velikonoční dílny:

13. 4. - 16. 4. - Vzdělávací centrum vždy od 10 do 16 hodin.

Velikonoční nadílka u zvířat:

Neděle 16. 4. - 13.30 Velikonoční krmení pekari Výběh pekari, Wagnerových, 14.00 Krmení krkavců - Voliéra krkavců velkých proti tapírům čabrakovým, 14.30 Krmení lemurů - Ostrov lemurů

Pondělí 17. 4. - 11.00 Krmení slonů - Údolí slonů

Reklama

Výběr článků

Načítám