Hlavní obsah

Veletrhy STYL a KABO otevřely firmám bránu na středoevropské trhy

Novinky, David Zouhar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiapadesátý ročník mezinárodních veletrhů módy a obuvi STYL a KABO, který v pondělí končí na brněnském výstavišti, přilákal do pavilonů P a F tisícovky odborných návštěvníků. Ti přišli vybírat do svých butiků a obchodů nové kousky od tuzemských i zahraničních firem.

Foto: David Zouhar

Své modely představila i ruská společnost LEVEL PRO.

Článek

Novinkou únorového ročníku byla Design Street, ve které se prezentovali návrháři z České republiky, Slovenska i Španělska. Důraz na autorskou módu podtrhla také speciální přehlídka, ve které návštěvníci zhlédli modely Jany Koperové, Ivety Řádkové a Laury Manuely Sanchez Sanz.

Největší část vystavovatelů ale tvořily oděvní firmy. Jednou z nich byla ruská společnost LEVEL PRO, která se zabývá výrobou čepic a klobouků. „Začínali jsme jako rodinná firma. Nyní vyrobíme měsíčně 14 000 produktů, které odebírají hlavně země bývalého Sovětského svazu. Veletrh STYL je pro nás bránou do střední Evropy," uvedla marketingová manažerka společnosti Jevgenija Trunilina.

Na výstavišti se v sobotu také uskutečnil jediný seminář o trendech se zahraniční expertkou. Tou je nizozemská módní prognostička Ellen Haeser. „Klíčovým zdrojem inspirace v následujících sezonách bude móda ovlivněná velkoměstem a stylem rapperů. Do popředí se dostanou barvy a prolínání kultur," řekla.

Další možnost objevit nové trendy budou mít obchodníci na brněnském výstavišti koncem srpna, kdy se uskuteční už 54. ročník veletrhů STYL a KABO.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám