Hlavní obsah

Veletrh Caravaning Brno se blíží

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 8. listopadu bude zahájen na výstavišti v Brně veletrh Caravaning Brno. Pokud rádi cestujete obytným autem nebo karavanem, je to veletrh přesně pro vás - skvělým bonusem jistě bude cestovatelský doprovodný program.

Foto: Archiv BVV

Caravaning Brno

Článek

Ve dvou pavilonech a na přilehlých volných plochách budou k vidění nejen nejnovější modely obytných aut a karavanů, ale i vybavení pro kempování. O tom, že jde o významný veletrh na našem území, vypovídá i to, že několik značek chystá do Brna své světové premiéry. 

Obytné vozy se už v současné době velice podobají plně vybaveným domům a přesně i takové modely budou vystaveny na veletrhu Caravaning Brno. Za prémiovými značkami musíte vstoupit do pavilonu F. Lákadlem bude třeba Concorde Liner Plus 1136 Gmax, který bude k vidění v expozici Blue Rent. Ve výbavě naleznete myčku na nádobí, pračku i plně vybavenou kuchyni.

Atraktivní bude i expozice Campingworld Neugebauer, kde zájemci budou mít možnost nahlédnout do obytných vozů uzpůsobených náročným cestovatelským dvojicím. Chybět nebudou ani nejdražší a největší modely nejznámějších výrobců. V expozici J. M. Trade – bude představen vůz LeVoyageur Signature bez vnějších zrcátek. Řada novinek návštěvníky čeká v expozici TOPTRADE.

Veletrh nezapomíná ani na starší modely obytných aut a karavanů. Vítání jsou i návštěvníci, kteří chtějí přijet vlastním "obytňákem" nebo karavanem. Právě pro ně je připraven Caravan Park, díky kterému je možné si zakempovat přímo v areálu výstaviště.

V nabídce budou testovací jízdy, jistě je ocení jak zkušení řidiči, tak nováčci. Bezpečnost jízd s obytným vozem prověří na stánku Žena v autě.cz., kde budou pro návštěvníky připraveny trenažery, simulátory a zajímavé workshopy. K vyzkoušení budou také elektrokola několika prověřených značek. Na své si přijdou i příznivci elektrických koloběžek, jednokolek či skateboardů.

Caravaning Brno nabídne i bohatý sortiment cestovatelského vybavení. Ať už se jedná o stany, svítidla, kempingový nábytek či židle a křesla. A jelikož veletrh je zároveň inspirací a zdrojem informací, dozvíte se zde i jaké jsou možnosti ubytování v tuzemských i zahraničních kempech. 

Letošní ročník veletrhu je také příslibem aktuálních cestovatelských témat. O své zkušenosti s obytným autem se přijde podělit známý český cestovatel Jakub Moravec a téma bude zimní cestování a zážitky z cest po Skotsku, severním Norsku a Laponsku. 

Po celou dobu veletrhu poběží i řada zajímavých přednášek, například na téma: Výběr a montáž vhodných doplňků do obytných aut a Energetická soběstačnost obytných aut. Chybět nebudou praktické ukázky či bližší seznámení se s dopravními předpisy pro karavanisty v České republice i v zahraničí, ani poradenství s možnostmi financování koupě nových vozů. Veletrh zkrátka nabídne vše, co je zapotřebí pro ideální cestování na čtyřech kolech.

Caravaning Brno se koná na brněnském výstavišti od 8. do 11. listopadu.

Další informace na www.caravaning-brno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám