Hlavní obsah

Vedení plzeňského centrálního obvodu poblahopřálo úspěšným atletům

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 1. srpna se plzeňský starosta Radislav Neubauer a místostarosta David Procházka setkali s juniorským atletem Petrem Procházkou, jeho trenérem Bohuslavem Machačem a atletkou Annou Švecovou.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Petr Procházka na letošním Mistrovství České republiky dorostu a juniorů vybojoval zlatou medaili v hodu diskem, kdy prvním pokusem zdolal vzdálenost 46,80 m. 

Anna Švecová společně s dalšími dvěma ženami Terezou Petržilkovou a Terezou Hrochovou na 2. kole Česká spořitelna extraligy v Ostravě předčily všechny zbylé týmy tentokrát i včetně pražského USK. V součtu po dvou základních kolech se tak tým škodovaček dělí o první místo se ženami USK Praha. Jedná se o vskutku historický týmový atletický úspěch nejen města Plzně, ale celé západočeské oblasti. O konečném vítězi se rozhodně na velkém finále Mistrovství ČR družstev 10. září v Plzni.

O dva dny později, 3. srpna, přivítal starosta, tentokrát s místostarostou Radoslavem Škardou, na úřadě další úspěšné atlety, a to dorostenku Terezu Schejbalovou a Filipa Ličmana s jejich trenérem Jakubem Rybou, dále juniorku Kateřinu Skypalovou s bratry Michalem a Jakubem Forejtovými a trenérkou Lucií Plašilovou a dorostenku Annu Surákovou s trenérem Vladimírem Bartůňkem.

Nejlepší výkony předvedla letos Kateřina Skypalová. Na letošním Mistrovství ČR dorostu a juniorů vybojovala zlato v kladivu juniorek za hod dlouhý 61,94 m, který se stal i novým rekordem mistrovství. Na červencovém Mistrovství Evropy do 19 let v Grossetu v Itálii pak ve stejné disciplíně třetím pokusem dolétlo kladivo až na 64,78 m a Kateřina se tak stala novou mistryní Evropy juniorek.

Na MČR byla velmi úspěšná také Tereza Schejbalová, která ve skoku o tyči vyhrála zlatou medaili v novém osobním rekordu rovné 4 metry. Tím vylepšila svůj krajský rekord a splnila limit na ME juniorů v Grossetu, kde dosáhla na 17. příčku.

Bratrský souboj předvedli dorostenci Michal a Jakub Forejtovi na českém mistrovství, když se oba zúčastnili soutěže ve vrhu koulí a hodu diskem. První den se podařilo Jakubovi v kouli umístit se na třetí medailové pozici. Druhý den se více dařilo naopak Michalovi, když vyhrál soutěž diskařů svým posledním pokusem dlouhým 58,21 m. Kuba skončil na druhém místě za 56,75 m. Na mistrovství světa do 17 let v Nairobi, kde Jakub skončil na šestém místě, Michal skončil těsně před branou finále.

Stříbrnou medaili přivezl z MČR Filip Ličman, a to v disciplíně běh na 300 m překážek. Bohužel, mistrovství světa pro něho skončilo velice nešťastně, když se zranil během rozcvičování na svůj rozběh čtyřstovky s překážkami.

Dorostenka Anna Suráková doběhla na MČR na třetí pozici v parádním finále běhu na 800 m.

Všichni sportovci dostali od vedení obvodu jako poděkování za skvělou reprezentaci nejen Městského obvodu Plzeň 3, ale i města Plzně, dárkové předměty a certifikáty. Ještě jednou všem atletům gratulujeme a přejeme i nadále mnoho úspěchů!

Reklama

Výběr článků

Načítám