Hlavní obsah

Vědecké a technické vynálezy v obchodním centru

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Putovní výstavu Svět vědy, kterou pořádá VŠB - Technická univerzita Ostrava v rámci kampaně Zlepši si techniku, je již druhý týden k vidění v ostravském Avion Shopping Parku, poblíž prodejny Datart.

Foto: Lenka Hatlapatková
Článek

„Více než dva měsíce budou moci návštěvníci tohoto obchodního centra obdivovat a zkoumat vynálezy, které vzešly z akademické půdy Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a my věříme, že tyto unikátní objevy návštěvníky centra nejen zaujmou, ale zpříjemní jim pobyt u nás," uvedla Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě.

Pro návštěvníky je připraveno 27 panelů představujících zajímavé výsledky z vědy a techniky, atmosféru dotvoří zajímavé profily uznávaných vědců a vynálezců. Víte například, že právě na půdě VŠB – Technické univerzity Ostrava vznikla myšlenka bezolovnaté pájky, která se dnes běžně užívá, nebo že autory vynálezu nezničitelných automobilových brzd jsou dva nynější doktorandi této školy? VŠB-TUO?

Výstava v ostravském Avionu potrvá do 3. listopadu a vstup na ni je zdarma. Ve všední dny bude k vidění od 8 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. V doprovodném programu je na 20. září připravena také science show vědce a popularizátora vědy Michaela Londesborougha. Z Ostravy se pak putovní výstava přesune do dalších míst Moravskoslezského kraje.

Kromě zmíněné putovní výstavy se mohou zájemci dostat k řadě tipů a zajímavých informací prostřednictvím webových stránek www.zlepsisitechniku.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám