Hlavní obsah

Večer literárně hudební v meziříčském M-klubu se ponese v duchu názvu Ony a vlk

Novinky, Ondřej Smolka

Jedinečný Večer literárně hudební se připravuje ve valašskomeziříčském M-klubu. Na středu 3. října si Pavel Kotrla přizval do společného programu básnířky Simonu Rackovou, Jitku N. Srbovou a Olgu Stehlíkovou. Ty hudebně doprovodí kytarista Jan Žamboch. Začátek je v 19 hodin. Vstup je zdarma.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Imaginativní název Ony a vlk společného programu tří básnířek a jednoho hudebníka skýtá dostatek prostoru k představám, co všechno se na pódiu může dít. Čtení autorských veršů, alternativní písně a ambientní zvukomalba. Propojení vnitřních světů ve společné performance.

Simona Racková, básnířka, redaktorka a vedoucí recenzní rubriky literárního časopisu Tvar vydala již čtyři své básnické sbírky, přičemž ta poslední nese název Zatímco hlídací psi a za básně ze sbírky Tance získala před dvěma lety Drážďanskou cenu lyriky. Navíc byly její básně dosud přeloženy do osmi jazyků.

Druhým hostem bude Jitka N. Srbová. Ta je zastoupena v mnoha literárních sbornících a ročenkách a její zatím nejnovější ceněná sbírka z roku 2016 se jmenuje Les.

Třetici dam uzavírá bohemistka a lingvistka Olga Stehlíková. Působí jako nakladatelská i časopisecká redaktorka a editorka a jako literární kritička. Byla editorkou literární revue Pandora a redaktorkou literárního on-line Almanachu Wagon. Nyní připravuje magazín Tvaru on-line Ravt. Věnuje se i vlastní autorské tvorbě. Její debut Týdny získal v roce 2015 Literu za poezii a nejnovějším počinem je výtvarně výrazná sbírka Vejce z loňského roku.

Dámské trio doplní kytarista a textař Jan Žamboch alias Wolf lost in the poem, který svá sólová vystoupení opírá o písně z alba Nepřipoutaný, které letos bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii Folk. Písně věnované světovým básnířkám jsou pokusem zaznamenat emocionální dotek z čtení jejich poezie a také touhou po vlastní katarzi. Celým večerem bude provázet Pavel Kotrla.

Reklama

Výběr článků

Načítám