Hlavní obsah

Ve Žlutých lázních se zrodí nový mistr světa

Novinky, Monika Soukalová

Poslední červencový den budou pražské Žluté lázně hostit prestižní akci, na kterou se mohou těšit všichni příznivci a fanoušci bojových sportů. Vůbec poprvé se české veřejnosti představí 8členná pyramida supertěžkých vah - pod širým nebem se také dozvíme jméno nového mistra světa supertěžké váhy.

Foto: Yangame Group a.s.

Petr Vondráček se utká o profesionální titul mistra světa prestižní světové organizace WAKO PRO.

Článek

V hlavním zápase večera se bude historicky poprvé u nás bojovat o momentálně volný světový titul supertěžké váhy uznávané organizace WAKO (World Association of Kickboxing Organisations). Utká se o něj jeden z mála Čechů, který okusil na vlastní kůži nejprestižnější turnaj na světě K-1 World Grand Prix, Petr Vondráček. Soupeřem mu bude francouzská ikona Nicolas Vermont.

Titulový zápas WAKO Pro je vypsán na 5 kol po třech minutách a rozhodován plně neutrálním panelem světově uznávaných rozhodčích. Máme se tak co těšit nejen na skvělé, ale pro borce i zcela vyčerpávající utkání, na jehož konci nebude při rozhodnutí hrát žádnou úlohu domácí prostředí, ten kdo zvítězí, zvítězí svým uměním.

Petr Vondráček má na svém kontě desítky zápasů, ve kterých se střetl s takovými hvězdami, jako jsou Semmy Schilt, Alexey Ignashov, zmiňovaný Freddy Kemayo a Dževad Poturak. Se svými 75 zápasy, 50 výhrami z toho 29 KO je Petr nebezpečným protivníkem snad pro každého na světě, a tak to Nicolas Vermont nebude mít snadné.

Nicolas Vermont je naproti Petrovi zápasníkem vyznávajícím více thajské pojetí boje, než boxerské kombinace, zápas těchto supertěžkých borců bude tak zajímavým střetem dvou odlišných stylů, ale stejných cílů, ukončit zápas před limitem.

Diváci v průběhu večera shlédnou také českou kickboxerskou špičku supertěžké váhy, která se podle vzoru slavné japonské K-1 představí v náročné a nevyzpytatelné osmičlenné vyřazovací pyramidě. Účast v pyramidě byla nabídnuta všem předním českým profesionálům, a tak neuvidíte zápasy jen těch nejlepších, ale i těch nejodvážnějších, kteří se nebáli své jméno postavit do nejtěžšího systému boje, ve kterém se můžete v ringu utkat, a to na turnaji jednoho večera.

V rámci pyramidy se diváci také dočkají jednoho velkého návratu do ringu, a to Jana Soukupa. Jan Soukup teprve historicky „druhý“ nejaponský závodník v celé historii, který dokázal vyhrát Mistrovství Japonska v Kyokushin karate, mistr Evropy a druhý z mistrovství světa, ale především muž, který trénoval a stejně jako Petr Vondráček zápasil ve slavné organizaci K-1.

Jan Soukup dlouhé roky žil a trénoval v Japonsku ve slavné Ichigeki Academy, aby se před několika měsíci vrátil zpět do ČR a na Yangame´s Fight Night se vrátil i zpět do ringu v pyramidě, která podle jeho slov rozhodne o dalším pokračování jeho kariéry. Jan jako výsledek přijme jen vítězství a nebude to mít rozhodně lehké, protože mezi další účastníky patří zkušení zápasníci a mladé naděje supertěžké váhy v Čechách i na Slovensku.

Praha je „Mecca“ thajského boxu v Čechách, a proto na galavečeru nebude chybět ani zápas podle plných pravidel Muay Thai, ve kterém se představí i domácí ikona Jiří „Aplík“ Apeltauer. A zkrátka nepřijdou ani příznivci MMA, protože poslední z vložených superfightů bude právě zápas podle těchto pravidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám