Hlavní obsah

Ve Zlíně se točil klip k úvodní písni filmu Úsměvy smutných mužů

Novinky, Kateřina Martykánová

Snímek podle bestselleru Josefa Formánka zamíří za pár týdnů do kin. Štáb filmu, který se natáčel také ve Zlíně a okolí, se v pondělí vrátil na místo činu. Natáčel zde s čerstvým držitelem ceny Anděl Davidem Stypkou klip k písni Kříž. Ta se stane ústředním hudebním motivem filmu Úsměvy smutných mužů

Foto: IS Produkce
Článek

Areál bývalého Svitu, park Komenského nebo náměstí Míru ve Zlíně  - na těchto místech se odehrává děj klipu k písni Kříž. Autorem silného poetického textu je sám zpěvák David Stypka, který si ve videu zahraje i se svou kapelou Bandjeez.

„Skladba Kříž sice nebyla vytvořena přímo pro náš film, ale hudba Davida Stypky se nám tak líbila, že jsme se jej rozhodli požádat o spolupráci,“ uvedl Martin Gazda ze zlínské firmy IS Produkce, která je jedním z producentů filmu.

Film podle stejnojmenného knižního bestselleru Úsměvy smutných mužů vypráví osudy čtyř chlapíků, kteří se potkají v protialkoholní léčebně. Navzdory drsné zkušenosti však zažívají i zábavné situace a vznik nových přátelství. Ve filmu se představí Jaroslav Dušek, David Švehlík, Jaroslav Plesl, Ondřej Malý a Simona Babčáková. 

Koproducentem filmu je zlínská společnost IS Produkce. Do projektu se jako koproducent zapojilo také město Zlín a filmové, kulturní a produkční centrum Filmový uzel Zlín. Společně s dalšími institucemi jako je zlínská filmová kancelář Zlín Film Office usilují o návrat filmového průmyslu zpět do Zlína.

Úsměvy smutných mužů by měly mít premiéru letos v červnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám